Na de overwinningen in Chili in 2018 en AustraliŽ in 2019, heeft het Agoria Solar Team besloten om in 2020 voor een nieuwe uitdaging te gaan: de SASOL Solar Challenge, een acht dagen durende race, dwars door de prachtige landschappen van Zuid-Afrika!


Op 11 september start de SASOL Solar Challenge, een bloedstollende zonnewagenrace van Pretoria tot Kaapstad. Het Agoria Solar Team zal deelnemen met† een geŁpgradede versie van de BluePoint, de zonnewagen waarmee ze in oktober 2019 wereldkampioen werden in AustraliŽ.

"Ons doel is natuurlijk om onze wereldtitel te verdedigen en ook in Zuid-Afrika de eerste prijs mee naar huis te nemen. Daarvoor moeten we het hoogste aantal kilometers afleggen", vertelt Romanie Cnockaert, race strategist bij het Agoria Solar Team. "De race begint in Pretoria en gaat via acht etappes naar de finishplaats Kaapstad. Dagelijks kunnen teams op een vast punt kiezen om extra loops van ongeveer 50 kilometer te rijden. Het huidige record ligt op 4.700 kilometer. Misschien kunnen we dit zelfs verbreken!"

"Blijven innoveren"

De BluePoint is de achtste zonnewagen van het Agoria Solar Team, een hoogst betrouwbare racewagen boordevol Belgische toptechnologie. Maar om de concurrentie voor te blijven, is het noodzakelijk om te blijven innoveren. "De nieuwe generatie teamleden zal dit jaar geen volledig nieuwe wagen bouwen, maar focussen op een aantal specifieke innovaties die van de BluePoint een nog betere zonnewagen zullen maken", vertelt Romanie.

Het Agoria Solar Team hoopt in Zuid-Afrika het verschil te maken met o.a.†een zelfgebouwde elektromotor, een verbeterde aerodynamica ťn een nieuwe, disruptieve racestrategie. "Vooral op strategisch vlak vormt deze race een echte uitdaging. Door de lengte van de race, de optionele loops en de speciale stages, zullen de keuzes van de strategen een grote impact hebben!"

De nieuwe generatie teamleden van het Agoria Solar Team: v.l.n.r. Emiel Van Praet, Romanie Cnockaert, Kenneth Goovaerts, Hendrik Christiaens, Paul Van Hemeldonck, Julian Brouwers en Raf Sevenants

Lees ook: