Flanders Investment & Trade (FIT) heeft maandag het versterkte team van Vlaamse technologieattachés voorgesteld. Vanuit 10 Science & Technology Offices op strategische locaties over de hele wereld zullen zij Vlaamse techbedrijven helpen om met hun innovaties de wereld te veroveren, alsook Vlaanderen internationaal te positioneren om innovatieve bedrijven aan te trekken. Het is een missie die Agoria Vlaanderen van ganser harte toejuicht en ondersteunt.


Hebt u 1 minuutje? Wij horen graag uw mening

Vlaanderen ademt onderzoek en technologie. Onze bedrijven, onderzoekscentra en kennisinstellingen staan aan de basis van baanbrekende innovaties. Breken Vlaamse spelers internationaal door met hun innovaties, dan zorgen ze voor groei, jobs en welvaart in onze regio. Samen met buitenlandse technologiespelers die zich in Vlaanderen vestigen, staan ze zo in voor een gezond economisch weefsel.

Een van de initiatieven van Flanders Investment & Trade (FIT) om de internationale faam van Vlaamse innovatie te boosten en Vlaamse innovatiespelers te ondersteunen in het buitenland, is de uitrol van een wereldwijd netwerk van Vlaamse technologieattachés, die opereren vanuit plaatselijke innovatiehubs op strategische locaties overal ter wereld: de Science & Technology Offices.

Dankzij recente forse versterking van dat netwerk zijn er inmiddels al 10 zulke Science & Technology Offices operationeel. U vindt ze in New York, Palo Alto, Parijs, Londen, Kopenhagen, München, Mumbai, Singapore, Guangzhou en Tokio.

Binnen de domeinen Digital Tech, Health Tech en Climate Tech streven de Science & Technology Offices vooral de volgende doelstellingen na:

  • Technologiegedreven bedrijven uit Vlaanderen een voorsprong geven in buitenlandse markten door hen in contact te brengen met de juiste partners.
  • Technologiegedreven spelers uit het buitenland naar Vlaanderen aantrekken – met name ‘ontbrekende schakels’. Dat zijn spelers die het innovatieve en economische weefsel van Vlaanderen complementeren en versterken, en samen met Vlaams toptalent onze regio verder uitbouwen tot een wereldhub voor innovatie.
  • Vlaamse bedrijven, onderzoekscentra, clusters, ondernemersorganisaties, incubatoren en acceleratoren connecteren met buitenlandse spelers. Denk aan sectorgenoten, prospects, partners, distributeurs, potentiële investeerders, kapitaalvertrekkers en talent.
  • Vlaanderen als techregio wereldwijd sterker op de kaart zetten.

Agoria Vlaanderen is erg verheugd over de versterking van het netwerk van Science & Technology Offices: “Agoria Vlaanderen was van in het begin pleitbezorger van een versterking van het netwerk van technologieattachés en tekende mee de strategische lijnen uit. Het is nu zaak om de geleverde inspanningen te verzilveren en de kansen die het netwerk biedt zo goed mogelijk te laten benutten door onze technologiebedrijven,” zegt Peter Demuynck, Algemeen Directeur van Agoria Vlaanderen. 

Enquête: help FIT en Agoria bij de verdere strategische uitrol van de technologieattachés

1) Bent u geïnteresseerd in de werking van de technologieattachés?
Ja
Nee

2) Welke informatie of samenwerkingen met de technologieattachés verwacht u vooral?
Connecteren met buitenlandse techbedrijven
Connecteren met buitenlandse kennisinstellingen (universiteiten, speerpuntclusters,…)
Vlaanderen als innovatieve regio wereldwijd op de kaart zetten en innovatieve investeerders aantrekken
Informeren over technologische trends en clusters in het buitenland

Andere, specificeer…

3) Ik ben vooral geïnteresseerd in de Science & Technology Offices in:
New York
Palo Alto
Parijs
London
Kopenhagen
München
Mumbai
Singapore
Guangzhou
Tokio

4) Ik ben vooral geïnteresseerd in de volgende technologiedomeinen:
Life sciences & health
Food
Solution-driven engineering & technology
Smart logistics
Sustainable resources, materials & chemistry

5) Bent u reeds betrokken in de Agoria Technology Clubs?
Ja!
Nee, ik ontvang hier graag informatie over.
Nee, geen interesse.