DAF Trucks versterkt zijn marktpositie in Europa. In 2016 groeide het marktaandeel in het zware segment (+16 ton) aanzienlijk met 0,9 procentpunt naar 15,5%. De fabriek in Westerlo groeit mee.

In België bekleedt DAF nu een marktpositie van 19,1%. Hiermee is het een van de sterkste landen voor de groep, met onder meer een productievestiging in Westerloo.

Productie in Westerlo stijgt mee

De reden van de toenemende populariteit van DAF Trucks is te vinden bij het gamma.

“De huidige generatie DAF trucks zijn de beste ooit”, zegt fabrieksdirecteur van DAF Westerlo, Marc Beets, aan BeAutomotive. “Niet alleen verbruiken ze relatief weinig brandstof, ze zijn ook ongekend betrouwbaar en ontzettend degelijk gebouwd. Daardoor zien we dat de vraag naar onze trucks de laatste jaren toeneemt.

In Westerlo bouwt DAF Trucks cabines en assen. Als de vraag naar onze DAF trucks stijgt, stijgt daarmee ook de productie in Westerlo, en de activiteit van onze toeleveranciers.”

220 cabines en 550 assen per dag

Vandaag produceert de fabriek in Westerlo zo’n 220 cabines en 550 assen per dag. Elke cabine en elke as wordt gebouwd volgens de specifieke vraag van de klant. Eens deze assen en cabines zijn gebouwd, worden ze naar de fabriek in Eindhoven gereden waar ze exact op tijd aankomen voor montage op het juiste chassis.

Ruim 100 miljoen euro investering

DAF Trucks investeert doorlopend in de Westerlose productiefaciliteiten. De nieuwe cabinelakstraat springt het meest in het oog. Het is de meest milieuvriendelijke lakstraat ter wereld. Er werd ruim 100 miljoen euro in geïnvesteerd, en betekent een nog sterkere verankering in de Kempen.

Midden 2017 wordt deze nieuwe cabinelakstraat officieel geopend. Naar verwachting verlaten de eerste cabines in mei de lakstraat.

Huidige tewerkstelling sterk genoeg

In 2015 werden 400 extra medewerkers aangeworven, waardoor er nu 2400 mensen werken in de fabriek in Westerlo.

“Door werkprocessen optimaal in te richten en arbeiders en bedienden bij te scholen, zijn we in staat om de groeiende productievraag op te vangen”, zegt Beets.

DAF versterkte zijn positie in bijna alle Europese landen en is marktleider in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Hongarije en Bulgarije.

DAF Trucks blijft ambitieus. “We streven ernaar om ons Europees marktaandeel van 16% de komende jaren te vergroten naar 20%. Wat zo’n groei voor de werkgelegenheid in Westerlo betekent, is niet in te schatten.”

Bron: BeAutomotive.be


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

 

Reageer op dit artikel