Agoria-lidbedrijf Customs4trade (C4T), dat een breed platform voor de naleving van douane- en handelswetgeving heeft opgezet, heeft bekendgemaakt dat het nog eens 3 miljoen euro aan eigen vermogen heeft opgehaald, waardoor de totale investeringen in C4T op twaalf maanden tijd zijn gegroeid van 2 tot 5 miljoen euro.


Deze laatste financieringsronde werd geleid door de Franse durfkapitalist Hi Inov met de deelneming van hun eerste investeerders, de in München gevestigde b2b-specialist 42CAP en 10x Group. De investeringsovereenkomst houdt ook in dat Wolfgang Krause, Managing Partner van Hi Inov, zal toetreden tot de Raad van Bestuur van C4T. De financiering zal worden aangewend om C4T op de kaart te zetten voor douane- en handelsoplossingen en -diensten met het oog op een versnelde klantengroei op de Europese markt.

"We zijn ervan overtuigd dat er een enorm marktpotentieel is voor de oplossing van Customs4trade en we zijn dan ook zijn verheugd om te investeren in hun succes", vertelt Wolfgang Krause. "Bedrijven in de privésector besteden enorm veel tijd en geld aan douaneaangiftes met behulp van semi-geautomatiseerde processen. Met zijn CAS-oplossing staat C4T in een sterke positie om ondernemingen te helpen alle douanestromen in de EU volledig te integreren en te automatiseren. Bovendien kan C4T rekenen op een uitstekend team met een uiterst solide kennis van de industrie."

Het CAS-douaneboekhoudsysteem van C4T (Customs Accounting System) is een uniek concept in de douanewereld: het is een gecentraliseerd platform dat de complexe mechanismen m.b.t. de wettelijke douanevereisten beheert en dat kan worden geïntegreerd in de ERP van een organisatie, waardoor gegevens kunnen worden gedeeld, douaneprocedures kunnen worden geautomatiseerd en de naleving van de douanevoorschriften kan worden beheerd via een heldere gebruikersinterface. Het CAS is ontstaan uit de overtuiging van Pieter Haesaert, CEO van C4T, dat de enige manier voor ondernemingen om douane niet langer reactief maar proactief te benaderen is om de tijdrovende en foutgevoelige manuele processen plaats te laten ruimen voor technologie. Hij deed zichzelf de belofte om het douanebeheer te transformeren van een kostenpost in een organisatorisch epicentrum van informatie dat groei en mondiale expansie ondersteunt. Het werk van C4T wordt hier nog steeds door gedreven.

In december 2018 verzekerde C4T zich van serie A-financiering van 42CAP en 10x Group, waardoor het bedrijf zijn groei kon voortzetten en zijn oplossing verder kon ontwikkelen. Er is nu een tool voor visibiliteit en analyse beschikbaar in de CAS Insights Module, besparingen m.b.t. douanerechten kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd en gerealiseerd via de bijzondere CAS-procedures en klanten kunnen vlot gegevens delen met zakenpartners. C4T heeft een snelle onboarding en configuratie geïmplementeerd, voorziet in integratie met steeds meer douaneautoriteiten (waarvan de recente integratie met de Franse douane getuigt), brexitstromen zijn direct toegankelijk en het C4T-team integreert machineleren om een hoger conformiteitsniveau te garanderen en de CAS-oplossing elke dag beter te maken.

Het CAS is een multi-tenant-, multi-country-oplossing voor douanebeheer met een unieke broncode en is gebaseerd op Microsoft Azure. Het aanbod wordt op unieke wijze aangevuld met verschillende gespecialiseerde diensten met het oog op een alles-in-één-aanpak om de douanevoorschriften in verschillende EU-landen na te leven.

Aangezien de interacties tussen ondernemingen, de respectieve douaneautoriteiten, zakenpartners en derde partijen worden gevolgd en beheerd met de CAS-oplossing, kunnen ondernemingen kostbare tijd winnen door gegevens op basis van volledig geautomatiseerde processen te verwerken. Bovendien kunnen verschillende speciale procedures worden toegepast die een invloed hebben op het resultaat van een bedrijf. C4T biedt zijn CAS-oplossing aan met complete ondersteuning in een servicelevelagreement (SLA).

C4T heeft partnerships gesloten met de World Customs Organisation (WCO) Academy, de Internationale Kamer van Koophandel in België (ICC Belgium) en Microsoft. Bovendien werd zijn SaaS-oplossing in de laatste "Gartner Market Guide for Global Trade Management Software" (gepubliceerd op 10 juli 2019) erkend als "Representative Vendor in Global Trade Management — Compliance Focus".

C4T werkt met heel verschillende klanten, van multinationals tot kleine ondernemingen, die elk een waardevolle bijdrage leveren om de oplossing en de diensten van C4T te verbeteren. Zijn internationale team is gegroeid en telt nu meer dan 40 werknemers in een bedrijfscultuur die resoluut gericht is op de ontwikkeling van toonaangevende douane- en handelsoplossingen. Het verhaal van C4T is er een van een inspirerende werkomgeving waarin innovatie en creativiteit worden gekoesterd en waarbij tegelijk voor balans wordt gezorgd door een hardloopprogramma binnen het bedrijf en een gezonde omgeving.

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.