CoronaTest

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft een grote impact op de activiteiten van de Belgische technologiebedrijven. Onze Agoria-experts volgen de situatie m.b.t. de coronapandemie en de maatregelen van de overheid voor u op de voet. Bekijk hier het laatste nieuws.


banner FAQ

 

24 MAART 2020

Agoria-lidbedrijf Creax wenst bij te dragen aan een efficiŽnte strijd tegen corona door onderbouwde en op onderzoek gebaseerde inzichten en eventuele aanbevelingen te publiceren. In dit artikel lichten ze toe waarom zeep een uitstekend wapen is ter preventie van COVID-19-besmetting.

Lees meer

 

24 MAART 2020

Veel werknemers zijn door het coronavirus tijdelijk aangewezen op telewerk. Agoria geeft enkele tips die telewerk efficiŽnter, maar vooral ook veiliger maken.

Lees meer

 

24 MAART 2020

Dat de olieprijzen de afgelopen week sterk onder druk kwamen te staan door het wereldwijde coronavirus is u wellicht niet ontgaan. Maar ook de Belgische gas- en elektriciteitsprijzen zijn al lang niet meer zo laag geweest. En dat kan wel eens positief uitdraaien voor uw bedrijf. Lees vlug wat onze experten hierover zeggen.

Lees meer

 

24 MAART 2020

De Commissie voor erkenning der aannemers heeft ten gevolge van de coronacrisis beslist om de aanvragen voor een erkenning tijdelijk nog uitsluitend digitaal te behandelen.

Lees meer

 

24 MAART 2020

Regering past lijst van noodzakelijke handelszaken, private en publieke bedrijven en diensten aan. Agoria had sterk gelobbyd om aanpassingen aan te brengen aan deze lijst.

Lees meer

 

23 MAART 2020

Het is duidelijk dat de hele Europese economie ernstig wordt verstoord. De Europese Commissie heeft een tijdelijk kader gecreŽerd dat de lidstaten maximale flexibiliteit moet bieden om hun economie te ondersteunen.

Lees meer

 

23 MAART 2020

Uitvoeringsverordening 2020/402 leidt tot een uitvoerverbod op persoonsbeschermingsgoederen. Echter, de douanecodes die gehanteerd worden voor deze goederen, worden door veel bedrijven eveneens gebruikt om andere goederen uit te voeren. Agoria heeft actie ondernomen om een betere oplossing uit te werken.

Lees meer

 

23 MAART 2020

Bedrijven zijn druk bezig oplossingen te zoeken om hun werknemers thuis te laten werken. Dirk Alsuth, Marketing Lead Benelux bij UiPath, licht toe hoe RPA (Robotic Process Automation) een bijdrage kan leveren in de strijd tegen COVID-19.

Lees meer

 

23 MAART 2020

Wat betekent de coronacrisis voor ondernemingen? Roel Dekoninck, PR Manager Benelux bij Signify, vertelt hoe zijn bedrijf zijn werkorganisatie op korte tijd moest herzien. Een moeilijke evenwichtsoefening ...

Lees meer

 

23 MAART 2020

Agoria stelt een model van tewerkstellingsattest ter beschikking, om aan te tonen dat grensmedewerkers effectief naar BelgiŽ moet komen om te werken, of dat zij naar een (buur)land moeten gaan om te werken.

Lees meer

 

23 MAART 2020

Wanneer een werknemer ziek is tijdens een periode van tijdelijke werkloosheid, heeft hij of zij geen recht (meer) op een werkloosheidsuitkering. De werknemer heeft enkel recht op gewaarborgd loon voor de ziektedagen die niet samenvallen met de dagen tijdelijke werkloosheid. Voor de overige ziektedagen zal hij of zij uitkeringen ontvangen van het ziektefonds.

Lees meer

 

23 MAART 2020

De federale overheid heeft de knoop doorgehakt met betrekking tot een aantal essentiŽle steunmaatregelen. De belangrijkste waar wij als Agoria op aandrongen, is de versoepelde toepassing van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht.

Lees meer

 

22 MAART 2020

Agoria heeft een taskforce opgericht om zijn leden die liquiditeitsproblemen ondervinden ten gevolge van het coronacrisis bij te staan in het vinden van de juiste oplossingen. Voor verdere vragen hierover kunt u terecht bij patrick.vanhoye@agoria.be.

 

22 MAART 2020

Agoria reageert tevreden dat de regering met de banksector een akkoord heeft gelosten dat voorziet in grootschalig uitstel van aflossing van leningen voor particulieren en bedrijven. Ook de mogelijkheid van een staatsgarantie op nieuwe kredieten en kredietlijnen voor een bedrag van 50 miljard euro is positief.

Lees meer

banner FAQ