Agoria heeft in de voorbije dagen regelmatig bericht over de situatie op de interne markt, alsook over de logistieke problemen ten gevolge de coronacrisis. We beloofden u ook om de situatie op de voet te blijven volgen. Een update over de stand van zaken.


Lees ook ons artikel Corona: transportkosten en internationale handelsbeperkingen.

Europees goederenvervoer over de weg

 Op 7 april 2020 heeft het bedrijf Transporeon beslist om zijn informatie over het Europese goederenvervoer gratis toegankelijk te maken.

Eerder verwezen we u al naar de website van Transporeon. Op die website, speciaal gemaakt voor de coronacrisis, vindt u een regelmatig bijgewerkt overzicht over de wachttijden aan de Europese grenzen.

Transporeon gaat nu nog een stap verder en stelt nu ook de evolutie van de transportprijzen gratis te beschikking. Het zal in plaats van een maandelijkse actualisering overgaan tot een tweewekelijkse actualisering, zodat er nog accuratere informatie ter beschikking is voor iedereen die zich beroept op de verschillende transportdiensten.

"Eerder waren er slechts enkele grafieken van de TMM gratis toegankelijk. Nu hebben we besloten om ook de premiumanalyses van de evolutie van de prijzen en capaciteiten van de transportmarkt in de verschillende sectoren, evenals onze analyses van het goederenvervoer tussen de EU-landen, minstens tot eind mei gratis beschikbaar te stellen. Nieuwe gebruikers zijn van harte welkom. Ons aanbod is niet alleen gericht op logistieke managers, maar ook op besluitvormers uit de bedrijfs-, administratieve en politieke sector", zegt Oliver Kahrs, Algemeen Directeur van Tim Consult, een dochteronderneming van Transporeon.

Praktisch

Voor volledige toegang tot de evaluaties, kunnen nieuwe gebruikers zich simpelweg inschrijven voor de gratis basisversie van TMM Freemium op https://transportmarketmonitor.com. Net zoals bestaande gebruikers, krijgen ze onmiddellijk toegang tot alle evaluaties van de Premium-optie (dus tot zeker eind mei).

Internationaal goederenvervoer 

  • Voor internationaal goederenvervoer is de gratis beschikbare informatie beperkt beschikbaar. Een indicatie vindt u via deze website van Wilhelmsen.
  • Tot slot dient opgemerkt dat vele landen handelsbeperkende maatregelen afkondigen. Een overzicht vindt u terug onderaan dit artikel dat wij eerder deze week hebben gepubliceerd. 

Vragen of op zoek naar advies? 

Agoria blijft de situatie opvolgen en ook via de Agoria-werkgroep douane blijven wij actief inzetten op het verlichten van de crisis. Aarzel niet om ons te contacteren en/of uw interesse in deelname aan de werkgroep te melden. Uw contactpersoon: kevin.verbelen@agoria.be.


Coronavirus: blijf op de hoogte!

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft een grote impact op de activiteiten van de Belgische technologiebedrijven. Onze Agoria-experts volgen de situatie m.b.t. de coronapandemie en beantwoorden al uw vragen over de maatregelen van de overheid. Volg hier onze dagelijkse updates.

Lees meer