De limietdata om nieuwe tariefschorsingen aan te vragen, alsook die om mede-aanvrager te zijn of oppositie aan te tekenen tegen de bestaande voorstellen van de Europese Commissie, zijn ten gevolge van de coronacrisis uitzonderlijk verlengd.


Agoria heeft u vorige week al in kennis gesteld van de mogelijkheid om tariefschorsingen aan te vragen. Coronavirus of niet, door tariefschorsingen te vragen kunnen altijd kosten worden bespaard. Vandaag is een goed moment om uw dossiers op te bouwen en in te leiden bij de Europese Commissie.

Nieuwe aanvragen

Voor nieuwe aanvragen is de datum uitzonderlijk verlengd tot begin mei. Omdat deze procedure echter moet worden ingeleid door de FOD Economie, heeft de federale overheid ons gevraagd de deadline van 28 april 2020 mee te delen. Dit is een uitzonderlijke deadline. Normaal wordt de deadline al in februari gelegd, maar door de uitzonderlijke periode waarin wij ons bevinden en er rekening mee houdend dat vele toeleveringsketens zijn ontwricht, heeft de Europese Commissie aan de lidstaten iets meer tijd gegeven om dossiers in te leiden.

Voorstellen van de Europese Commissie

Voor commentaren bij de bestaande voorstellen van de Europese Commissie (i.e. indien u ofwel oppositie wenst aan te tekenen, ofwel een mede-aanvrager wenst te zijn in het dossier) is de deadline van 8 mei 2020 meegedeeld. De lijst met voorstellen kan u hier (66,2 kB) consulteren. 

Agoria tot uw dienst

Agoria heeft op 4 mei 2020 een onderhoud met de FOD Economie om over de aanvraagdossiers te praten. Op die manier kan Agoria nog tijdig met u in opvolging voorzien.

  • Wenst u een dossier in te dienen en heeft u hierbij advies nodig, aarzel dan niet ons te contacteren. 
  • Wenst u mede-aanvrager te zijn of oppositie aan te tekenen, kan u eveneens op onze dienstverlening rekenen. 
  • Heeft u nog andere vragen over douane of internationale handel, kan u ons ook steeds contacteren.