Na een audit bij al zijn werknemers mag de Gentse IT-speler Codit zich vol trots een officieel gecertificeerde 'Great Place to Work' noemen. De goede sfeer, de hoge graad van autonomie en het opleidingsbeleid gaven de doorslag.


Codit is een IT-bedrijf dat gespecialiseerd is in bedrijfsintegratie. Het biedt diensten aan in consultancy, technologie en managed services. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 180 mensen in dienst in België, Frankrijk, Portugal, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Malta, en wil er daar nog eens 50 aan toevoegen.

Topwerkgever

Om de titel van 'Great Place to Work' te verdienen, vulden alle medewerkers van Codit een vragenlijst in. Daaruit bleek dat een overweldigende 87% Codit een goede werkgever vond. Ze prezen vooral de aangename werkomgeving en de vele opleidingsmogelijkheden. Iedereen krijgt een jaarlijks opleidingsbudget van € 4500 ter beschikking. Dat kunnen ze vrij inzetten om opleidingen te volgen, congressen bij te wonen of boeken te kopen. Dat alles om zich verder te specialiseren qua technische vaardigheden of om soft skills aan te scherpen.

HR-manager Annelies Berlaen (foto): "Samenhorigheid en een vriendschappelijke sfeer zitten ingebakken in de cultuur van het bedrijf. En dat werkt: onze medewerkers appreciëren onze warme, menselijke aanpak. Typisch voor een consultancybedrijf is dat het leeuwendeel alleen of in kleine teams bij klanten werkt. Om iedereen bij elkaar te krijgen, organiseren we regelmatig evenementen, zoals een teamuitstap of een quiz. Voor nieuwe collega's is dat bovendien de ideale manier om ons bedrijf beter te leren kennen."

"Alles wat we doen, steunt op de vriendschappelijke en warme sfeer die hier heerst. We voelen dat dat een verschil maakt: onze mensen appreciëren die aanpak. En een gelukkige werknemer zorgt voor een gelukkige klant." – Annelies Berlaen, HR manager Codit

Mensen eerst

Codit hecht veel belang aan het welzijn van zijn medewerkers. Annelies: "Er heerst een groot vertrouwen. De focus ligt op de behaalde resultaten, niet op aanwezigheden. Als iemand liever eens van thuis werkt of eens vroeger weg moet: geen probleem. Onze medewerkers bepalen zelf hun werkschema, zolang er goede afspraken zijn met de klant en de deadlines worden gehaald."

"Ook als onze medewerkers een mindere periode ervaren, privé of werkgerelateerd, zorgen we voor hen. Individuele ondersteuning, psychologische begeleiding of coaching, alles is bespreekbaar. In onze ervaring maakt die manier van omgaan met elkaar echt een wereld van verschil."  

https://www.codit.eu