Alle Vlaamse gemeenten kampen vandaag met mobiliteits- en administratieve overlast bij verhuizingen, werven, evenementen en nutswerken. Dankzij CSR Openbaar Domein, een nieuwe oplossing voor het beheer van innames openbaar domein, is dit binnenkort verleden tijd.


Cipal Schaubroeck,marktleider inzake softwareapplicaties voor lokale besturen, en smart city-expert Rombit gaan samenwerken. Het eerste resultaat van die gebundelde expertise: een product voor het beheer van innames openbaar domein.


Bart Van Delm (Rombit) en Kristof Alexander (Cipal Schaubroeck) .

Bart Van Delm, Business Unit Manager bij Rombit legt uit: “CSR Openbaar Domein is een intuïtieve online oplossing. Ze verlaagt de drempel voor burgers om een vergunning aan te vragen. In pilootstad Antwerpen verdrievoudigde het aantal aanvragen zelfs op één jaar tijd. De inkomsten voor de stad stegen evenredig. Tegelijk werd het administratieve proces fors vereenvoudigd.”  

Kristof Alexander, Business Development Manager bij Cipal Schaubroeck, vult aan: “Gemeentemedewerkers keuren aanvragen via één druk op de knop goed. Ook grotere evenementen worden ingetekend. Men beschikt dus te allen tijde over een accuraat kaartoverzicht van alle innames openbaar domein, én men is in regel met de Vlaamse GIPOD-verplichting”.  

Naast het beheer van aanvragen zijn in CSR Openbaar Domein tal van andere functionaliteiten beschikbaar: mobiele applicaties, een elektronische handtekening voor vergunningen, omleidingsplannen bij grotere werken en evenementen, werk- en routeplanning voor het plaatsen van signalisatie, stockbeheer voor gemeentematerieel en zélfs slimme parkeerverbodsborden.

Met hun gezamenlijke oplossing komen Schaubroeck en Rombit, twee lidbedrijven van Agoria, tegemoet aan een groot probleem bij alle 308 Vlaamse gemeenten, nl. dat de duizenden vaak onvergunde innames openbaar domein door bijvoorbeeld verhuizingen, werven, evenementen en nutswerken een groot pijnpunt vormen voor administratie en mobiliteit. Bovendien verplicht de Vlaamse Overheid steden en gemeenten om vanaf 1 juli 2018 elke inname openbaar domein in te voeren in de centrale GIPOD-databank.

“De slagkracht van Cipal Schaubroeck en de innovatieve aanpak van Rombit vormen een ideale match. We staan garant voor eenvoudige, gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige oplossingen. Er zitten al nieuwe projecten in de pijplijn.” besluit Evert Bulcke, CMO bij Rombit.

www.cipalschaubroeck.be en www.rombit.be