Veel bedrijven zitten in de context van COVID-19 met vragen over het gebruik van HVAC-installaties in niet-residentiële gebouwen. Samen met de experten van Agoria's bedrijvengroep HVAC hebben we daarom een aantal zeer concrete praktische maatregelen uitgewerkt om toe te passen bij het gebruik van verwarming, ventilatie en koeling voor niet-residentiële gebouwen zoals kantoorruimtes, scholen, winkelcentra of industriële gebouwen.


De sector vertegenwoordigd door onze bedrijvengroep HVAC verenigt de fabrikanten en leveranciers van systemen voor verwarmings- (heating), ventilatie- (ventilation) and koelingsystemen (airco). Hun praktische adviezen alsook hun tips & tricks zullen u als gebruiker van dergelijke installaties helpen om het risico op COVID-19-besmettingen maximaal te beperken.

Niettegenstaande de bijgaande praktische maatregelen, blijft de welzijnswetgeving inzake de basiseisen m.b.t. de luchtkwaliteit op de werkvloer van toepassing.  

Aanvullend aan het regelmatig onderhoud van de installatie volgens de specificaties van de constructeur/installateur, kunnen als voorzorg een aantal maatregelen genomen worden waarbij het algemene principe erin bestaat om zoveel mogelijk buitenlucht te gebruiken, alsook de doorvoer en recyclage van binnenlucht te beperken. Dit alles uiteraard waar dit praktisch uitvoerbaar is en waarbij de verschillende gezondheidsfactoren worden afgewogen.  

Het bijgaand document (423,4 kB) zal geregeld geactualiseerd worden in functie van de evolutie en kennis over COVID-19.


Coronavirus: blijf op de hoogte!

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft een grote impact op de activiteiten van de Belgische technologiebedrijven. Onze Agoria-experts volgen de situatie m.b.t. de coronapandemie en beantwoorden al uw vragen over de maatregelen van de overheid. Volg hier onze dagelijkse updates.

Lees meer