In 2020 zal een nieuwe fase worden ingezet in de ontwikkeling van de activiteiten van Ciseo. Het bedrijf had zich bij zijn oprichting in 2017 gevestigd in het Naamse Naninne. Deze zomer is een verhuizing gepland naar de site van zusterbedrijf Citius Engineering in het wetenschapspark van Sart-Tilman in Luik. Om plaats te maken voor het nieuwe team zal 1,2 miljoen euro worden geïnvesteerd in de Luikse site.


Ciseo, dat werd opgericht in 2017, is gespecialiseerd in het ontwerp en de fabricage van speciale machines en productieapparatuur voor de farmaceutische sector en de biotech. De onderneming draait een omzet van 3,8 miljoen euro en telt 27 werknemers. Klanten zijn de grote spelers in de sector, hoofdzakelijk in Frankrijk en België.

De eerste twee jaar van haar bestaan waren een succes, aangezien de onderneming diverse certificaties voor haar bedrijfstak heeft verkregen en ze verschillende geavanceerde technologische oplossingen heeft ontwikkeld op verschillende domeinen, met name de handling van vooraf gevulde spuiten. Steeds meer farmaceutische producten worden nl. in spuiten geleverd zodat ze meteen kunnen worden geïnjecteerd bij de patiënt. Die toedieningswijze biedt verschillende voordelen: zo worden de risico's op contaminatie van het in te spuiten middel en fouten bij de dosering aanzienlijk beperkt. Het is dan ook een groeimarkt.

In samenwerking met het Luikse bedrijf Lasea heeft Ciseo ook een oplossing ontwikkeld die een volledige traceerbaarheid van de geproduceerde spuiten verzekert en die uniek is in de wereld. Die machine, die gebruikmaakt van de door Lasea geoctrooieerde Naginels®-lasertechnologie, werd eind 2019 gekwalificeerd en zal in de loop van het eerste trimester van 2020 worden geïnstalleerd op een grote farmaceutische site in Frankrijk.

Site in het wetenschapspark van Sart-Tilman (Liège Sciences Park)

Door Ciseo en Citius Engineering samen te brengen op de site in Luik zullen synergieën tussen beide teams kunnen worden gerealiseerd. Op de site zullen dan bijna 80 personen werken, onder wie meer dan 60 ingenieurs en gespecialiseerde technici, en zal een omzet van ruim 10 miljoen euro worden gerealiseerd.

Site in Namen

Beide ondernemingen zullen zich blijven toeleggen op hun specialisaties in het domein van Industrie 4.0 en de ontwikkeling van geavanceerde productieapparatuur. Met het oog op de activiteit van Ciseo zijn een nieuwe hal van 1.200 m² en 250 m² kantoren gepland. Daarvoor was 2 miljoen euro extra middelen nodig. 1,2 miljoen euro zal worden geïnvesteerd in de nieuwe site van Citius Engineering, die pas van 2018 dateert.

Bovendien blijven de Société Régionale d’Investissement de Wallonie (SRIW) en NOSHAQ (het vroegere MEUSINVEST) hun steun verlenen aan het project van Citius en Ciseo, dat nieuwe banen zal opleveren vanaf eind 2020 voor de volgende drie jaar.

Lees het volledige communiqué (769,2 kB)

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.