CG Holdings Belgium NV (voordien bekend als Pauwels International) heeft gisteren geschiedenis geschreven door het eerste hoogspanningsonderstation wereldwijd op 400.000 volt in te huldigen.


Met dit wereldrecord herbevestigt CG in Belgium zijn leidinggevende positie als pionier in de levering van 'plug & play' mobiele onderstations. Het bedrijf ontving het contract van de Saudische elektriciteitsmaatschappij National Grid, na een intensieve samenwerking en een haalbaarheidsstudie. CG heeft zijn ervaring van meer dan 35 jaar in mobiele en compacte onderstations ingezet en werkte samen met Belgische onderzoekscentra als Sirris. Tevens werd ook Vlaamse onderzoekssteun toegekend van VLAIO. Elk onderstation bestaat uit zeven grote opleggers, voor de 3 éénfasige vermogenstransformatoren, de 400 kV en 132 kV vermogensschakelaars, de SCADA en telecommunicatie-installatie, en toebehoren met portieken voor de netaansluiting.

Door de steeds toenemende energie-uitdagingen en onevenwichten in de transmissienetten, dragen mobiele transmissie-assets bij tot een verhoogde betrouwbaarheid van het hoogspanningstransmissienet. Via een "plug & play"-concept met modulaire en mobiele eenheden kunnen gridaansluitingen en gridstabiliteit verzekerd worden, zowel in tijdelijke of stand-by noodoplossingen als in nieuwe "fast track"-projecten. In sommige gevallen worden mobiele onderstations gebruikt als permanente transmissie infrastructuur op verafgelegen en moeilijk bereikbare plaatsen. Mobiele onderstations worden ontworpen om optimaal te opereren op veel verschillende locaties en spanningen en kunnen naadloos in een bestaand elektriciteitsnetwerk ingezet worden.

Koen Van Peteghem, General Manager van de Systems Division by CG" De voortdurende inzet van CG in Belgiė om te investeren in de technologie van mobiele onderstations, gesteund door een brede ervaring en knowhow van transmissiebehoeftes werd beloond. Dit contract is tevens het grootste contract voor mobiele onderstations ooit voor CG en is een mijlpaal in onze geschiedenis. Wij zijn trots en danken SEC National Grid voor het het vertrouwen dat zijn ons geschonken hebben om deze strategische infrastructuur in hun transmissienet te mogen leveren. "


 
Bent u lid van Agoria en doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op de website van Agoria.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be