Welke opportuniteiten vallen er te rapen voor leden van de Building & Infra Technology Club en de Sports & Entertainment Technology club bij de bouw van het Belgische paviljoen in Dubai op de wereldtentoonstelling in 2020? Dit kwamen we te weten tijdens een infosessie georganiseerd door beide clubs en de structurele partners AWEX, FIT, Hub.brussels en BelExpo.


Dubai is gastheer voor Expo 2020, de 35ste universele wereldtentoonstelling. Onder het motto 'Connecting minds, creating the future' worden van 20 oktober 2020 tot 21 april 2021 mensen uit alle landen verenigd, ideeën gedeeld, samenwerkingen aangemoedigd en innovaties getoond.

Bier, frieten en wafels

Het 'dorp' van de Expo zal worden opgebouwd rond drie thema's: opportunity, sustainability en mobility. "Het Belgische paviljoen krijgt zijn plaats in het stuk 'mobility' en zal er de laatste technologische innovaties tentoonstellen", vertelde Patrick Vercauteren Drubbel, Commissaris-Generaal voor de Internationale Tentoonstellingen. "De hoofdboodschap van het Belgische paviljoen is: investeer in België, werk met België, bezoek België. Ook een frietkot, een biertent en een wafelkraam zullen uiteraard niet ontbreken."

Besix staat in voor de bouw van het paviljoen, dat ontworpen werd door architect Vincent Callebaut, Assar architects en Krafthaus Studio. De bouw zal starten in juli van dit jaar. Tegen november zou de ruwbouw gefinaliseerd worden en kan gestart worden met de inrichting. Er worden een groot business centrum en restaurant voorzien voor activiteiten, seminars, vergaderingen, incentive reis voor klanten,… van Belgische bedrijven.

What's in it for you?

Er zijn verschillende vormen van samenwerkingen en sponsoring mogelijk in de vorm van Platinum, Gold, Silver en Bronze pakketten. Afhankelijk van het gekozen pakket, krijgen bedrijven in ruil:

  • Visibiliteit ter plaatse met video en logo in de wall of fame,
  • Logo en naam op de website
  • communicatie via social media,
  • toegang tot de Expo en het Belgisch paviljoen,
  • gratis gebruik van het business center,
  • organiseren van bedrijfsevents,
  • verkoop van producten in de shop,
  • label 'Belgian Pavillion Preferred Partner',

Interesse om partner of sponsor te worden? Contacteer het Commissariaat-Generaal voor de Internationale Tentoonstellingen: Expo2020Dubai@economie.fgov.be