Op donderdag 26 januari heeft Agoria zijn Smart City Awards uitgereikt aan zes steden en gemeenten, drie in Vlaanderen en drie in Wallonië. Een jury van onafhankelijke experts heeft 18 kandidaat-projecten uit heel België onderzocht en beoordeeld, waarna 6 laureaten werden bekroond in de volgende categorieën: ‘Energy’, ‘Mobility’, ‘Digital’ en ‘Living’. Daarnaast werd ook nog de prijs voor het beste Smart City-project in België toegekend. De Smart City Awards worden uitgereikt aan steden en gemeenten die investeren in technologische innovaties om het leven van hun inwoners te verbeteren.De winnaar van de Agoria Smart City Award is dit jaar Bonheiden. Zij haalden met hun bekroonde toepassing al meteen het VTM Nieuws:

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.beMaar ook Kortrijk, Hasselt, Houffalize, Comblain-au-Pont en Brugelette vielen in de prijzen. Bekijk hier ons persbericht met videofilmpjes waarin de winnaars hun bekroonde projecten toelichten.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking organiseerde Agoria op 26 januari ook een Smart City Forum waarop tientallen experts, technologiebedrijven, vertegenwoordigers van overheden en andere stakeholders aanwezig waren. Ze konden er kennismaken met voorbeelden van nationale en internationale smart city-projecten, deelnemen aan debatten met high-level experts en demonstraties van technologische oplossingen bijwonen.