Bogman Medical Equipment in Hamme is een tweepersoonsbedrijf dat al meer dan 50 jaar bestaat. En dat op het domein van radiologische apparatuur, waar de concurrentie bijzonder hevig is. Een bewuste keuze, die loont.


Een residentiële buitenwijk in het Vlaams-Brabantse Hamme. We staan voor een vrijstaand huis zoals er wel meer zijn, hoewel ... Er zijn nl. twee ingangen, 'privé' en 'Bogman nv'. Achter de gevel schuilt een (zeer) kleine onderneming, die maar liefst sinds 1963 actief is op het domein van medische apparatuur. Ze zijn een duo: Baudewijn Bogman, CEO en oprichter, en Patricia Guldentops, bestuurder. Een ontmoeting met ondernemers die al lang meedraaien, maar altijd scherp zijn gebleven.

Wat zijn de grote fasen in de ontwikkeling van Bogman?

B.G. Nadat ik enkele jaren bij de Compagnie Générale de Radiologie in Parijs had gewerkt, ben ik gestart als zelfstandige in de verkoop en de herstelling van radiologische machines. Die activiteit is tot vandaag de rode draad in ons verhaal!

Toen kreeg ik de kans om mede-eigenaar te worden van een fabriek in Oostenrijk waar radiologische apparatuur werd geproduceerd en die succes boekte met draagbare toestellen voor de strijdkrachten. Tegelijk vertegenwoordigden we tot 2005 het merk Oldelft (oorspronkelijk optische industrie), dat bekend was om zijn camera's in tal van vaste en mobiele centra voor arbeidsgeneeskunde en om zijn radiotheraptiesimulator. De fusie van Nucletron en Oldelft (vandaag onder de naam 'Elekta') vulde het gamma radiotherapeutische apparatuur aan met bronprojectoren bij brachytherapie (afterloading) en planningsystemen.

Na verschillende gebeurtenissen zijn we enkele maanden geleden van bijna nul af aan herbegonnen met nieuwe partners op het domein van meetinstrumenten voor de kwaliteitscontrole van röntgenapparatuur en testobjecten voor medische beeldvorming.

Patricia Guldentops en Baudewijn Bogman

Bogman is altijd een zeer kleine onderneming gebleven. Een bewuste keuze?

B.G. Dat klopt. De grote spelers op de markt hebben ons willen overnemen, maar dat ging in tegen hoe ik het wou doen. Door voor eigen rekening te werken, zit ik zelf aan de knoppen, kan ik het hoge kwaliteitsniveau garanderen zoals ik dat wil en kan ik klanten ook een heel persoonlijke service bieden.

Op die manier ben ik ook perfect op de hoogte van de apparatuur die ik verkoop: zo heb ik vele toestellen in mijn werkplaats gemonteerd. Bovendien ging ik zelf op pad voor de maintenance. Dat verklaart ongetwijfeld waarom we al zolang meedraaien in een sector waar persoonlijke relaties van fundamenteel belang zijn.

Wat kan een zko als BME van een beroepsfederatie verwachten?

Voor ons was exportondersteuning doorslaggevend om lid te worden van Agoria (toen nog Fabrimetal). Dankzij Hospibel hebben we kunnen deelnemen aan grote internationale beurzen.

Vandaag ligt de focus meer op de nationale markt en stel ik de lokale netwerkevents waar informatie kan worden uitgewisseld bijzonder op prijs. Daarnaast hebben we een beroep kunnen doen op de juridische expertise van Agoria om een contractueel geschil in ons voordeel te beslechten.

Agoria vertegenwoordigt een schat aan informatie. Zijn structuur en het engagement van zijn personeel bieden doeltreffende ondersteuning en antwoorden op de specifieke behoeften van kleine en zeer kleine ondernemingen.  

 Wat kan Agoria betekenen voor uw kmo? Contacteer Jacques Pauwels en kom er alles over te weten.