Wilt u na wekenlang thuiswerken stilaan ook weer eens in een rustige, professionele en creatieve omgeving vergaderen, samen met collega’s of zakenrelaties? De BluePoint congres- en vergadercentra hebben alvast hun huisregels, zaalopstelling en dienstverlening aangepast aan de officiële richtlijnen ter bestrijding van het COVID-19-virus, zo meldt Agoria Real Estate. U kunt er dus in een veilige omgeving terecht voor al uw vergaderingen.


De BluePoint-gebouwen in Brussel, Antwerpen en Luik, waar trouwens ook kantoor- en co-workingruimtes worden aangeboden (in de Tech.Lounge Brussel en Antwerpen), zijn sedert maandag 04 mei 2020 weer volledig toegankelijk. Het Facility Management Team heeft voor een veilige (werk-) omgeving gezorgd:

  • Welcome desk-medewerkers kunnen communiceren met bezoekers dankzij een plexiglas bescherming.
  • Er bestaan nieuwe regels voor het gebruik van de liften en traphallen, alsook de in- en uitgang van de gebouwen.
  • Qua verluchting van de ruimtes wordt enkel frisse buitenlucht gebruikt in de verluchtingsystemen en de lucht wordt niet hergebruikt. Hierdoor kan het risico op besmetting via het verluchtingssysteem worden geminimaliseerd.
  • De vergaderzalen worden opgesteld volgens de richtlijnen van social distancing en u kan deze op voorhand raadplegen. Daarnaast zijn ze uitgerust met desinfecterende handgels en er bestaan duidelijke richtlijnen voor de schoonmaak van de ruimtes, zowel voor als na het gebruik, met inbegrip van audiovisueel materiaal zoals click-shares en afstandsbediening voor projectiemateriaal, tafelmicrofoons enz.
  • De verstrengde maatregelen met betrekking tot schoonmaak worden natuurlijk ook doorgetrokken in de sanitaire installaties van het gebouw. 

Luxe take-out 

De cateringdienst werd omgetoverd tot een take-out concept waarbij enkel individuele en volledig voorverpakte gerechten worden aangeboden. Het spreekt voor zich dat de kwaliteit en creativiteit die u van BluePoint gewoon bent, behouden blijven.

Nuttige tools voor hybride vergaderingen en congressen

Gezien het aantal deelnemers in vergaderingen (omwille van social distancing maatregelen) nog voor een geruime tijd beperkter zal blijven dan voordien, worden ook interessante  hybride oplossingen aangeboden.  U kan bv. een fysieke vergadering koppelen aan een online meeting platform en voor een congres overwegen om uw sprekers via een livestream uit te zenden. Op die manier geniet u van meer comfort en support om zoveel mogelijk mensen op een veilige manier te bereiken. En zelfs brainstorming kunt u met de technologie van BluePoint gedeeltelijk remote organiseren dankzij onze brainstorm Arena in de Tech.Lounge Brussel en Antwerpen. 

Neem voor meer informatie over de organisatie van hybride vergaderingen contact op met marketing@bluepoint.be.