Expertisecentrum Regelgeving en Normalisatie

De wettelijke kaders, regels en procedures zijn voortdurend in beweging. Bovendien vinden ze hun oorsprong op verschillende beleidsniveaus. Het expertisecentrum bundelt modellen van algemene voorwaarden, modelcontracten, publicaties en informatiebronnen in een handige onlinebibliotheek. Zo bent u maar een paar muisklikken van de meest recente informatie verwijderd.

Inhoud

In de bibliotheek Algemene Regelgeving vindt u toelichting bij onder meer contracten en wetgeving, regelgeving in exportmarkten, intellectuele eigendomsrechten, productaansprakelijkheid, overheidsopdrachten en bescherming van de privacy. We bundelen ze in vier categorieën:

  • Modellen van algemene voorwaarden: opgesteld door Agoria of Orgalime, de Europese federatie van metaalverwerkers en machinebouwers.
  • Modelcontracten opgesteld door Agoria of Orgalime.
  • Publicaties en gidsen over onder meer internationale arbitrage, overheidsopdrachten, productaansprakelijkheid en mededingingsrecht.
  • Een uitgebreide alfabetische index met nuttige en relevante informatie over een brede waaier aan juridische thema's, van 'aankoop en verkoop' tot 'vzw'.

Resultaat

Met de bibliotheek Algemene Regelgeving kunt u:

  • heel wat tijd en kosten uitsparen door modellen van algemene voorwaarden en modelovereenkomsten – soms tegen betaling – te downloaden;
  • op de hoogte blijven van evoluties en wetswijzingen binnen algemene regelgeving;
  • uw eigen kennis over uiteenlopende juridische onderwerpen bijspijkeren.

Praktisch

De bibliotheek is voor leden beschikbaar op Agoria Online (online.agoria.be), via Thema's > Algemene Regelgeving > Bibliotheek Algemene Regelgeving.
Bibliotheek Algemene Regelgeving


Hoe kunnen wij u verder helpen?