Karel de Grote Hogeschool nodigt u, in samenwerking met Agoria, uit om deel te nemen aan een focusgroepsgesprek over het “gebruik van slimme technologie voor bezoekerstellingen” op 25 oktober 2017.


Tijdens dit groepsgesprek krijgt u de kans om aan de onderzoekers van de onderzoekscel “ROI voor publieksevenementen van deze hogeschool de telmethodesystemen van uw organisatie toe te lichten en om hierover in gesprek te gaan met organisaties die andere telmethodes aanbieden. Aan de hand van diverse use cases wordt in interactie gegaan over de haalbaarheid van de diverse telmethodesystemen voor die specifieke use case. 

Door uw deelname draagt u bij aan het wetenschappelijk onderzoek naar bezoekerstellingen en de wijze waarop de telmethodes toegepast kunnen worden op de verschillende type publieksevenementen in de evenementensector. Al meer dan drie jaar verricht de onderzoekscel van KdG onderzoek naar de return on investment (ROI) van publieksevenementen. Op basis van haar onderzoeksresultaten ontwikkelen ze standaard-instrumenten en richtlijnen die de evenementensector kan gebruiken om de lokale impact van haar evenementen te berekenen. Inzicht verwerven in het aantal bezoekers tijdens deze evenementen vormt hier dan ook een belangrijk onderdeel van.

Na afloop van de verkennende onderzoeksfase, waartoe dit focusgroepsgesprek behoort, zullen er publieksevenementen geselecteerd worden waarop de nog te bepalen telmethodes zullen worden getest. Deze testcases zullen leiden tot objectief vergelijkende data die dan ook door uw organisatie strategisch ingezet kunnen worden.

Dit groepsgesprek kadert in het TETRA-project “Bezoekerstellingen bij publieksevenementen: Toegepaste kennis- en systeemtransfer naar de evenementensector (HBC.2017.0026)” waar Agoria deel uit maakt van de gebruikersgroep.

  Programma

10.00:

Verwelkoming
Ingrid Reynaert, Business Group Leader Smart Cities, Agoria

10.15:

Toelichting van het onderzoeksproject “ROI voor publieksevenementen”
Christine Merckx, hoofdonderzoeker, Karel de Grote Hogeschool

10.30:

Toelichting van inzetbare technologie door iedere deelnemer
2’ per deelnemer

10.50:

Interactie aan de hand van specifieke use case (worden vooraf bezorgd)
Christine Merckx, hoofdonderzoeker, Karel de Grote Hogeschool

12.25: Conclusie
12.30: Broodjeslunch (tot 13.00 uur)

Taal: Nederlands

Datum

woensdag 25 oktober 2017, 10:00 - 13:00

Plaats

BluePoint Brussels
A. Reyerslaan 80
1030 Brussel

Organisator

Agoria - Karel de Grote Hogeschool 

Dit evenement is afgelopen.