DigiSkills visual

Zijn jouw digitale skills futureproof?
Doe de test!

Onze recente studie Be The Change maakt duidelijk dat de manier waarop we werken en de inhoud van jobs verandert. De job die je nu bekleedt zal er in 2030 anders uit zien, én andere vaardigheden vergen.

Ontdek hoe digitaal je vaardigheden vandaag al zijn. Creëer in minder dan 15 minuten een DigiSkills Passport voor jezelf of voor je werknemers. Met het DigiSkills Passport in de hand, kan je vervolgens een persoonlijk groeitraject uitstippelen voor je huidige functie of voor een job die je ambieert.

Ontdek het DigiSkills Passport

Hoe verandert digitalisatie jouw manier van werken, leren en leven?

Digitalisatie is onvermijdelijk. We gaan op een nieuwe, meer digitale manier werken, leren en leven. Dat vergt van iedereen een stuk aanpassing. Afhankelijk van het vertrekpunt, zijn er verschillende oplossingen op weg naar een duurzame, digitale toekomst. Welke strategie is op jou of jouw werknemers van toepassing?

Upskilling

De digitalisatie heeft impact op de inhoud van vrijwel elke job, op alle niveaus. Het gewenste niveau van digitale competenties neemt toe. Om relevant te blijven is voortdurende bijscholing dus een noodzaak. Wat bedoelen we hier precies mee?

Omscholing

De realiteit, hoe beangstigend soms ook, is niet anders: hoewel de digitalisatie ook jobs creëert, zal een aantal jobs de komende jaren verdwijnen. Denk aan administratieve jobs, handenarbeid, … Wat zijn de mogelijkheden voor mensen die voor deze uitdaging staan?

Activatie

Er zijn vandaag heel wat jobs die niet ingevuld geraken. Tegelijkertijd zijn er heel wat mensen die hun plaats op de arbeidsmarkt nog niet hebben ingenomen. Hoe krijgen we iedereen aan het werk om de vraag naar vaardigheden in te vullen?

Productiviteit

De werkdruk ligt in vele bedrijven behoorlijk hoog. Toch wordt er verwacht dat we alsmaar productiever worden. Om die uitdaging met kans op slagen aan te pakken, moeten we een bondgenoot vinden in technologie en digitalisatie.

Ontdek de digitale skills van de toekomst

In samenwerking met een 60-tal experten uit zowat alle takken van de Belgische economie, hebben we 27 (digitale) vaardigheden geïdentificeerd die relevant zijn in een digitaliserende wereld en die in de komende tien jaar aan belang zullen winnen.

Maak je DigiSkills Passport aan en geef aan waar jij staat met betrekking tot deze competenties. Dan kan je jouw competenties vergelijken met wat verwacht wordt voor jouw functie of voor een job die je ambieert. Je kan jouw competenties vergelijken met de huidige verwachtingen, maar ook met die van 2030.

Wil je als werkgever je werknemers of een team de kans geven om een DigiSkills Passport aan te maken? We creëren met plezier jouw eigen bedrijfsversie (met bedrijfslogo) van deze toepassing. Vraag nu, via één van onze experten, jouw bedrijfsversie van het DigiSkills Passport aan.

Creëer als particulier jouw eigen digitale paspoort

Het gratis DigiSkills Passport brengt jouw sterktes en kansen in kaart en helpt je bij het uitstippelen van een persoonlijk groeitraject. De evaluatie richt zich niet enkel op de puur digitale skills, zoals de vaardigheid om digitaal samen te werken; er is ook aandacht voor diverse vaardigheden:

  • 9 "soft" skills
  • 9 persoonlijke digitale vaardigheden
  • 9 professionele digitale vaardigheden
Creëer nu jouw DigiSkills Passport

Bied als bedrijf het digitale paspoort aan je medewerkers aan

Bereid jouw bedrijf en werknemers voor op een digitale toekomst

Co-creatie zal in de toekomst een must zijn. Werkgevers en teamcoaches staan voor de uitdaging om een bedrijfscultuur te creëren waarin iedereen betrokken is, evolueert en bijdraagt aan innovatie en kennisoverdracht. Deze tips en tools helpen je daarbij!

Be the change

Bedrijven die het 'Be The Change'-charter onderschrijven, gaan het engagement aan om hun personeelsbeleid aan te passen aan de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen.

Zijn uw medewerkers klaar?

Wil je je werknemers de kans geven om een DigiSkills Passport aan te maken? We creëren met plezier jouw eigen bedrijfsversie (met logo).

Laat je ondersteunen bij je digitale projecten

Het DigiCoach-programma ondersteunt jouw bedrijf om in de best mogelijke omstandigheden je digitale projecten en experimenten op te starten.

Onze experten staan voor je klaar

Heb je vragen over het DigiSkills Passport of wil je voor je bedrijf en haar medewerkers een gepersonaliseerde versie van het DigiSkills Passport laten aanmaken, neem dan contact op met Fabienne Martin, Goedele Hufkens of Hilde Verbeeck.

FMRA

FABIENNE MARTIN

Expert People & Organisation
fabienne.martin@agoria.be

GHUF

GOEDELE HUFKENS

Expert Training and Competence Policy
goedele.hufkens@agoria.be

HVBC

HILDE VERBEECK

Lead People & Organisation
hilde.verbeeck@agoria.be

Wil je strategische informatie of een presentatie aanvragen over Be The Change dan kan je contact opnemen met projectleider Jeroen Franssen

JFRE

JEROEN FRANSSEN

Project Leader
Tel: +32 475 85 64 11
jeroen.franssen@agoria.be

Over Agoria

Agoria

Technologiefederatie Agoria vertegenwoordigt bijna 2000 bedrijven. We banen het pad voor alle technologisch geïnspireerde bedrijven in België die inzetten op de ontwikkeling en toepassing van innovaties om zo onze levenskwaliteit verhogen.

Vanuit deze unieke positie zijn we ons sterk bewust van de uitdagingen die digitalisatie met zich meebrengt. Met initiatieven zoals het DigiSkills Passport willen we zorgen over digitalisatie wegnemen en ruimte creëren voor enthousiasme, actie en nieuwe perspectieven. Door samen te werken en kennis te delen kunnen we digitalisatie vol optimisme in de ogen kijken.

Ontdek wat Agoria voor uw bedrijf kan betekenen