CCV, de nummer 2 op de Belgische betaalmarkt, heeft een licentie verkregen om verrichtingen met Bancontact te verwerken en neemt die service op in zijn aanbod.


Belgische handelaars kunnen vanaf nu ook een beroep doen op Agoria-lidbedrijf CCV om hun Bancontact-verrichtingen te verwerken. Het bedrijf, de nummer 2 op de Belgische betaalmarkt, heeft een licentie verkregen om verrichtingen met Bancontact te verwerken.† CCV rekent geen abonnementskosten meer aan en ontwikkelt een aanbod op maat van iedere handelaar.

Dankzij de licentie kunnen handelaars bij CCV terecht voor een totaaloplossing. Klanten van CCV konden Bancontact al wel aanvaarden, maar het bedrijf stond niet zelf in voor de verwerking ervan.

Nu het die verrichtingen zelf kan verwerken, kan CCV zijn klanten een aanbod op maat aanreiken.†

Concurrentie komt kwaliteit van elektronisch betaalverkeer ten goede

"Het is belangrijk dat handelaars tussen verschillende aanbieders kunnen kiezen. Een goede dosis concurrentie zorgt nl. voor een gezonde economie. Concurrentie houdt iedereen alert en kan alleen maar positief zijn voor de kwaliteit en de service van elektronisch betalen", vertelt Dimitri Beck, CEO van CCV BelgiŽ.

†Als favoriete betaalmiddel van de Belg streeft Bancontact ernaar om elektronisch betalen gemakkelijk en toegankelijk te maken voor iedereen. Wij zijn bijzonder opgetogen over de nieuwe samenwerking met CCV aangezien we daardoor onze meest innovatieve producten kunnen voorstellen aan een nieuwe gemeenschap van handelaars en hun klanten", klinkt het bij Kim Van Esbroeck, CEO van Bancontact Company.

Openstelling van het betaalsysteem

De Belgische betaalmarkt is de afgelopen jaren grondig dooreengeschud, en niet enkel door de opkomst van e- en m-commerce. Bancontact heeft zijn betaalsysteem opengesteld voor verschillende betalingsverwerkers, waardoor handelaars meer keuze krijgen om Bancontact in hun verkooppunt te integreren. De aanbieders van Bancontact bij de handelaars, de zogenaamde 'acquirers', verwerken alle Bancontact-betalingen in fysieke of onlinewinkels en storten het geld door op de rekening van de handelaar.

Dat CCV nu ook Bancontact-verrichtingen kan verwerken, betekent een nieuwe stimulans voor het elektronisch betaalverkeer in BelgiŽ.

www.ccvonline.beBent u lid van Agoria en doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling,†innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op de website van Agoria.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be.†