Om zijn expansiestrategie te ondersteunen heeft ons lidbedrijf Belven een nieuw kantoor opgericht in de vrijhandelszone van Dubai South. Begin maart werd officieel het lint doorgeknipt, zodat de onderneming samen met de afdelingen in Moskou, Hong Kong en Tianjin in China nu vier buitenlandse dochterbedrijven telt.


De focus zal in aanvangsfase liggen op flowtoepassingen voor gebouwtechniek en district cooling in de Emiraten en de Arabische Golfstaten. Aangezien district cooling en district heating qua technologie erg nauw verwant zijn, zal de expertise uit het nieuwe filiaal ook inzetbaar zal zijn voor vergelijkbare toepassingen in West-Europa, AziŽ en Rusland.

Een eerste voorbeeld van de wisselwerking is terug te vinden in de Belgische Kempen, op de voormalige Balmatt-site, waar het onderzoekscentrum Vito recent gestart is met de bouw van de eerste diepe geothermie installatie in BelgiŽ, een project ter waarde van 8mio Ä. Belven NV levert voor dit innovatieve project, in nauwe samenwerking met hoofdaannemer Engie-Fabricom, alle afsluitkleppen. De oplevering van dit project is gepland voor de 2e helft 2018.

Op lange termijn is het de bedoeling om het filiaal in Dubai uit te bouwen tot flowspecialist voor de hele regio van het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Prestigieuze projecten in het vooruitzicht

Met de hulp van lokale agenten kon het Belven-team in Mechelen in het verleden al heel wat ervaring opdoen in de regio. Zo zijn al projecten gerealiseerd in Ferrari World Abu Dhabi en Dubai Metro. Onder meer World Expo Dubai in 2020 en het WK voetbal in Qatar in 2022 bieden het nieuwe filiaal een unieke kans om zich een stevige marktpositie te veroveren.

Tegen eind dit jaar zal er een team van 10 medewerkers actief zijn. In BelgiŽ alleen telt Belven een veertigtal personeelsleden, onder leiding van General Manager en eigenaar Geert Van Mechelen.

https://www.belven.be/nl/Bent u lid van Agoria en doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling,†innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op de website van Agoria.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be.†