Moet het traditionele cv, dat focust op diploma en werkervaring, overboord? Imke Courtois (voetbalanaliste bij VRT NWS en ex-voetbalster bij de Belgian Red Flames), Ans Devos (hoogleraar aan de Antwerp Management School en de Universiteit Antwerpen), Karel Van Eetvelt (CEO RSC Anderlecht) en Jeroen Franssen (Agoria) behandelen deze vraag in deze tweede aflevering van de podcastreeks "Be The Change", een initiatief van Agoria en Tijd Connect.


Moet het traditionele cv, dat focust op diploma en werkervaring, overboord? In deze aflevering kijken de verschillende experten naar talent en de inzetbaarheid hiervan. Sleutelbegrippen voor de arbeidsmarkt van morgen. Onderzoek van Agoria toont dat de balans tussen vraag en aanbod verder onder druk zal komen staan. Dit is een cruciale kwestie die ook vraagt om een heroverweging van de manier waarop we rekruteren.

In de podcast 'Be The Change' kijken we de verandering in de ogen. Presentatrice Ella Michiels legt enkele prangende stellingen van Agoria's arbeidsmarktexpert Jeroen Franssen voor aan Imke Courtois (voetbalanaliste bij VRT NWS en ex-voetbalster bij de Belgian Red Flames), Ans Devos (hoogleraar aan de Antwerp Management School en de Universiteit Antwerpen) en Karel Van Eetvelt (CEO RSC Anderlecht). Drie experten met een buitengewone interesse in het werk van de toekomst. Samen met Jeroen bespreekt ze hun visies. 

Beluister hieronder de tweede aflevering van onze podcast 'Be The Change'!

Lees het volledige artikel en beluister de podcast op detijd.be

Beluister ook:

https://www.agoria.be/bethechange