De automobielsector in België is in volle beweging. Kleine en grote bedrijven werken steeds intensiever aan de toekomst. Agoria wist 8 innovators te strikken voor de Belgische stand op de tweejaarlijkse International Zuliefererbörse in Wolfsburg, Duitsland.   

Tussen 18 tot 20 oktober vindt de Internationale Zuliefererbörse plaats in Wolfsburg. Deze Zuliefererbörse of IZB, is een van de belangrijkste leveranciersbeurzen op vlak van automotive in Europa. Hét moment om aan de wereld te tonen dat ‘Belgium drives the future of automotive’.

8 Belgische innovators

Onder het motto ‘Belgium, we drive the future of automotive’ tekenden acht Agoria-leden present op de gezamenlijke stand in hall 2, booth 2105.

De zwart-geel-rode kleuren worden vertegenwoordigd door 8 bedrijven:

 1. Alro Group,
 2. AMS Belgium,
 3. Averna,
 4. Kanigen Works,
 5. LASE,
 6. Mazaro,
 7. Ninix Technologies,
 8. Procoplast.

Naast de groepsstand organiseert Agoria op woensdag 19 oktober ook een "Belgian automotive special event" in het Kunstmuseum van Wolfsburg.

3 wereldpremières uit België

Dat we 3 wereldpremières mee naar Duitsland nemen, is kenmerkend voor de innovatieve Belgische spirit:

 • AMS introduceert rotatiegieten voor plastiek delen door gebruik te maken van industriële robots in combinatie met elektrische verwarming van de vorm: Robomould®.
 • MAZARO presenteert innovatieve transmissies die het energieverbruik en de uitstoot vermindert met 16 tot 26 procent.
 • Ninix ontwikkelde een nieuwe verpakkingstechnologie voor autosensormodules die de kracht van potting technology combineert met de voordelen van giettechnologie, zonder enige beperkingen.

Bron: