Hoewel de coronapandemie nog steeds gevolgen heeft voor het internationale zakenverkeer, maakt de Belgische industrie voor textielmachine-technologie zich op voor wat naar verwachting de eerste grote Aziatische showcase zal worden in de aanloop naar het economisch herstel na de pandemie. De voorbereidingen voor de zevende editie van ITMA ASIA + CITME verlopen zoals gepland!


ITMA ASIA + CITME 2020 vindt plaats van 12 tot 16 juni 2021 in het National Exhibition and Convention Centre (NECC) in Shanghai. De beurs wordt ondergebracht in zes grote hallen met een bruto tentoonstellingsoppervlakte van 170.000 m². Onder de grote Belgische exposanten vinden we Picanol, Vandewiele, BMSvision, Bonas en Hammer-IMS.

Luc Tack, CEO van Picanol en voorzitter van Symatex: "Nu de wereldeconomie aantrekt, is de beurs een belangrijk platform om ons te helpen in contact te komen met de Aziatische kopers. ITMA ASIA + CITME is zonder twijfel de belangrijkste vakbeurs voor de textielindustrie in Azië. Aangezien China een van de grootste markten voor textielmachines is, biedt de beurs ons de ideale gelegenheid om dichter bij onze klanten te komen. En dat kunnen we alleen door aanwezig te zijn in het hart van deze markt. Het is gewoon geen optie voor de leden van Symatex om de beurs in juni te missen en we hebben er het volste vertrouwen in dat onze aanwezigheid een positieve impact zal hebben om onze ambitieuze commerciële doelstellingen voor 2021 te verwezenlijken!"

Stijn Pauwels, secretaris-generaal van Symatex, beaamt: "Onze Belgische bedrijven staan te popelen om hun internationale marketing en verkoop te hervatten. De positieve economische groei is uitstekend nieuws voor de industrie. Het herstel zal enige tijd vergen, maar we grijpen kansen zoals ITMA ASIA + CITME 2020 met beide handen om de commerciële heropstart te versnellen. Onze Belgische exposanten maken zich zeker op voor een sterke showcase in Shanghai!"

Tegemoetkomen aan de behoeften van de Aziatische industrie

Opdat klanten succesvol zouden zijn, moet je de best presterende technologie kunnen aanbieden. Daarom is de Belgische machinebouw sterk gericht op R&D en is ze een van de grootste R&D-investeerders van het land. De sector investeert 8% van zijn toegevoegde waarde in R&D en telt meer dan 11% van het totale aantal onderzoeksmedewerkers in de Belgische maakindustrie. De onderzoeksinspanningen op het domein van energie-efficiëntie zijn de voorbije tien jaar opgevoerd, waardoor voor de producten van de sector een gemiddelde daling van het energieverbruik met 18% is gerealiseerd. De langetermijnstrategie stuurt de Belgische machinebouw in de richting van onafgebroken strategische en open innovatie om de productontwikkeling te versnellen en zijn klanten te voorzien van spitstechnologie. Symatex, dat wordt aangestuurd door Agoria, ondersteunt zijn leden zowel op economisch als op technisch vlak. Bezoekers van ITMA ASIA + CITME 2020 zullen als eersten kunnen kennismaken met de nieuwste innovaties.