Elk jaar huldigt CLEPA, de Europese vereniging van automotive toeleveranciers, de beste automotive innovaties via de CLEPA Innovation Awards. Vorig jaar viel lidbedrijf Voxdale al in de prijzen en dit jaar sleepten zelfs 2 Belgische lidbedrijven een award in de wacht: Phasya uit Seraing en Xenomatix uit Leuven.


Deze awards worden gezien als de Oscars van de automotive industrie, en worden dan ook fel begeerd door onder meer de 3.000 bedrijven die direct of indirect via de Nationale Associaties lid zijn van de associatie. Een jury van 8 experten selecteert de innovaties die uitblinken op vlak van ambitie, relevantie voor de markt, impact en kwaliteit.

Net zoals vorig jaar, toen onze lidbedrijven Voxdale  en Plastic Omnium al in de prijzen vielen, sleepten ook dit jaar  opnieuw 2 Belgische bedrijven een award in de wacht:

  • Phasya  uit Seraing, voor zijn driver monitoring systeem in de categorie "Safety- SME"
  • Xenomatix, uit Leuven voor zijn solid state LIDAR voor autonome voertuigen, in de categorie "Connectivity & Automation - SME".

Deze awards tonen de succesvolle transitie van de Belgische automotive industrie: van een industrie die vooral gefocust was op assemblage en productie in de jaren 90, naar een industrie die gespecialiseerd is in de ontwikkeling én productie van complexe systemen met hoge toegevoegde waarde.  

De Agoria Transport & Mobility Technology Club is voor deze bedrijven een deuropener naar de wereldwijde automotive industrie. De Club verspreidt een Automotive Innovation Book naar geselecteerde contacten bij autoconstructeurs en toeleveranciers, en organiseert missies en on-site Tech Days waarin high level contacten worden gelegd.

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.