Hoe zal het wielerlandschap in BelgiŽ er na de overname van het iconische merk 'Eddy Merckx' door 'Ridley' uitzien?†Jochim Aerts, CEO en oprichter van de Belgian Cycling Factory, komt het op 28 november uit de doeken doen tijdens de Annual Assembly van de Sports Technology Club. Schrijf in!


Jochim Aerts besloot in 1997 Ridley op te richten. Jochim had toen met zijn bedrijf Race Productions al ruim 7†jaar ervaring in frameconstructie en -lakking en had het overduidelijk gevoel dat er ruimte was voor verbetering.

Jaar na jaar bouwde Jochim aan Ridley. In 2002 voegde hij Forza, als componentenmerk, aan het gamma toe. Tegelijk haalde hij met Mario De Clercq zijn eerste wereldkampioen cyclocross binnen. Ridley had na amper 1 seizoen in het veld al een regenboogtrui in de ploeg, het begin van een mooie reeks. Momenteel staat de teller al op 15 stuks in 15 jaar.

In 2017 zette het bedrijf een nieuwe stap met de overname van het merk Eddy Merckx. Race Productions veranderde zijn naam in Belgian Cycling Factory. Een naam waarmee het bedrijf de Amerikaanse en Australische markt verder zal veroveren.

Benieuwd naar het volledige verhaal?
Schrijf op†www.ourforcewithyou.be in voor de Annual Assembly van de Sports Technology Club.