De volgende sessie in onze opleidingscyclus milieu - niveau C is gewijd aan de modules "bodem" en "lucht" en vindt plaats op woensdag 25 april in Gent. Hoog tijd om in te schrijven!


Bodem

Bodem is een belangrijk thema voor industriŽle bedrijven.† De kosten† voor de sanering van een bodemverontreiniging kunnen hoog oplopen. In het eerste deel van deze sessie gaan we in op de onderzoeksverplichtingen voor† risicogronden en de saneringsplicht voor verontreinigde bodems. We bespreken de diverse verplichtingen die op een onderneming rusten.† In het tweede deel bespreken we de regelgeving rond "grondverzet": wat moet u weten als uw bedrijf grond uitgraaft en/of verplaatst?

Lucht

Sectorale milieuvoorwaarden opgenomen voor de bescherming van de luchtkwaliteit. We gaan in op de normen die u moet respecteren en op uw meetverplichtingen. We bekijken ook de voorschriften voor koel- en stookinstallaties. Ook voor het gebruik van organische oplosmiddelen gelden een aantal verplichtingen. Hoe stelt u een solventenboekhouding op?

Wat mag u verwachten van deze basisopleiding?

  • Overzicht van de omvangrijke en snel evoluerende Europese en Vlaamse milieuregelgeving;
  • Praktijkgerichte aanpak;
  • Kleine test na het volgen van de opleiding;
  • Uitgewerkte syllabus als gebruiksvriendelijk instrument (print + digitaal) dat u ondersteunt bij de uitvoering van uw dagelijkse taken.

Waarom deze basisopleiding volgen bij Agoria?

  • De basisopleiding combineert expertise met een praktische vertaalslag naar de situatie bij bedrijven;
  • De expertise van Agoria is toegespitst op de voor u relevante industriŽle sectoren;
  • De opleidingen van Agoria komen in aanmerking voor de 30 uur permanente vorming die milieucoŲrdinatoren jaarlijks moeten volgen;
  • Verdere††individuele begeleiding mogelijk bij vastgestelde knelpunten.

Doelpubliek

De opleiding is gericht naar personen die nieuw zijn in het vak of die sporadisch in aanraking komen met milieuzaken binnen het bedrijf (vb. preventiedienst, aankoop,...). Ook als u gewoon uw kennis over de milieuwetgeving wenst op te frissen, bent u van harte welkom. Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijven voor deze module kan via de knop 'Schrijf je in' onder dit artikel. Wenst u zich meteen ook voor andere modules van de cyclus in te schrijven? Klik dan hier.

Datum

woensdag 25 april 2018, 14:00 - 17:00

Plaats

Huis van de Bouw
Tramstraat 59
9052 Gent

Organisator

Agoria 

Meer info

75Ä/sessie voor leden
150Ä/sessie voor niet-leden

Agoria is erkend als dienstverlener in het kader van de Vlaamse KMO-portefeuille. Dat betekent dat wanneer u als Vlaamse kmo bij ons een betalende opleiding van min. 100 euro (excl. BTW) volgt, de Vlaamse overheid een deel van de kostprijs subsidieert. Ons erkenningsnummer is DV.O205861. Opgelet: Agoria leden kunnen enkel een beroep doen op de KMO-portefeuille als zij toegetreden lid zijn. Meer uitleg vindt u hier.

Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van toepassing die gelden binnen Agoria VZW.
Dit evenement is afgelopen.