De Belgische Business Awards for the Environment (BBAE) belonen kleine en grote bedrijven die bijdragen tot duurzame ontwikkeling. Ze worden om de twee jaar georganiseerd en zijn een pluim voor de bedrijven die er het beste in geslaagd zijn economie en milieu op innovatieve en intelligente wijze te combineren.


Een onafhankelijke jury heeft de ingediende projecten beoordeeld. In een eerste fase werden 10 genomineerden gekozen, waaruit 3 prijswinnaars werden geselecteerd. De jury speelde vervolgens de projecten van de Belgische genomineerden door aan de Europese Commissie, die de European Awards for the Environment organiseert. Een bedrijf kan niet rechtstreeks deelnemen, maar moet nationaal worden voorgedragen om in aanmerking te komen voor de Europese Awards for the Environment. Op 12 maart jl. werd de bronzen medaille tijdens een ceremonie in het VBO uitgereikt aan Baltimore Aircoil International, een lid van Agoria, voor de Nexus-Hybrid Evaporative Closed Circuit Cooling Tower.

Baltimore Aircoil Company is gespecialiseerd in koelingsapparatuur voor industriële en voedingsmiddeleninstallaties. De onderneming ontwikkelde NexusTM, een nieuw product op basis van innovatieve warmtewisselaartechnologie. Het nieuwe, kleinere toestel verbruikt 30% minder water en is 30% energiezuiniger, wat concreet bijdraagt tot het verminderen van zowel de kosten als de CO2-uitstoot van de industrie.

Bekijk de video:

Meer info : www.baltimoreaircoil.eu


 
Bent u lid van Agoria en doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op de website van Agoria.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be