Op 24 april organiseerden Agoria en het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) voor de derde keer BeGeo, hét congres in ons land over geolocatie en GIS-technologie (geografisch informatiesysteem). Net als tijdens de vorige edities werden er ook dit keer vier GeoSpatial Awards uitgereikt, de lauwering van de mooiste en innovatiefste geoprojecten van het voorbije jaar. Dit zijn de vier winnende projecten van de GeoSpatial Awards.


GeoSpatial Award - Beste eindwerk

Koos Fransen (UGent, onderzoeksgroep CartoGIS) won een GeoSpatial Award met zijn eindwerk over 'de impact van tijd- en persoonsgebonden restricties op een gelijkwaardige toegang tot voorzieningen'. Hij stelt een structureel kader voor ter ondersteuning van persoonsgebaseerde bereikbaarheidsanalyses en onderzoekt vijf case studies met geografische informatiesystemen. 

GeoSpatial Award - Projecten, opgestart door de overheid

De GeoSpatial Award voor 'Beste overheidsproject' ging naar Stadsontwikkeling Antwerpen. Hun ruimtelijke en omgevingsanalyses maken het mogelijk om tot een onderbouwde visie en ruimtelijke beleidskeuze te komen. 

 

GeoSpatial Award - Projecten, gestart vanuit een privéonderneming

De GeoSpatial Award voor Beste bedrijfsproject gaat naar 'Ping if you care!', een crowd-sourcing project met als doel het in kaart brengen van veilige en onveilige punten voor fietsers in Brussel. Met 'Ping if you care!' krijgen fietsers de kans om het beleid te laten weten welke punten voor hen gevaarlijk zijn of door hen als gevaarlijk worden ervaren. Door een simpele druk op een Pinger, een bluetooth-knop, wordt een punt op een kaart vastgepind.

 

GeoSpatial Award - Publieksprijs

De aanwezigen op BeGeo konden tijdens het congres hun stem uitbrengen op een van de genomineerden uit de drie vorige categorieën. Het project 'Verken de Vlaamse ondergrond met de Virtuele Boring', van  de Vlaamse Overheid Departement Omgeving – Vlaams Planbureau voor Omgeving, werd bekroond met de Publieksprijs. Deze online tool 'Virtuele Boring' schenkt gebruikers op een visuele en interactieve manier inzicht in de gemodelleerde lagenopbouw van de ondergrond.

 

 Bekijk hier een reeks sfeerfoto's van BEGEO 2018

 

Meer weten?

Contacteer Yves Schellekens van Agoria (yves.schellekens@agoria.be) als u meer informatie wenst over de in geo-ICT gespecialiseerde lidbedrijven van Agoria of over de toepassingen die deze bedrijven misschien ook voor uw onderneming kunnen realiseren.