Onze vorig jaar gelanceerde onlinecursus "AI in Business" bevat heel wat concrete use cases waarbij lidbedrijven van Agoria artificiële intelligentie toepassen voor uiteenlopende doeleinden. In dit artikel laten we u kennismaken met een van die cases, nl. een toepassing voor beeldherkenning bij Bpost die werd ontwikkeld door Eura Nova.


Gebruikscases delen is een goede manier om te laten zien welke AI-toepassingen er zoal bestaan en om andere ondernemingen te inspireren, ongeacht hun grootte of bedrijfstak.

"Die voorbeelden maken ook duidelijk dat er in België al een heel dynamisch ecosysteem rond artificiële intelligentie bestaat. Er is heel wat expertise in ons land en veel ondernemingen zijn met projecten bezig of hebben de implementatiefase al aangevat. Maar er is nog een enorm potentieel."

"AI is niet voorbehouden aan grote ondernemingen. Ook kleine ondernemingen kunnen waarde creëren dankzij artificiële intelligentie."

Danny Goderis, Digital Manager, Agoria

Eura Nova, expert in AI, realiseerde een innovatief project bij Bpost dat steunt op beeldherkenning. "Het is een van onze favoriete gebruikscases", klinkt het bij Maryse Colson van Eura Nova.

  • Bpost, dat voor verschillende uitdagingen staat zoals de zware terugval van de traditionele brievenpost en de hevige concurrentie op het domein van pakjesbezorging, beschikt over 6.500 voertuigen die samen jaarlijks bijna 700.000 km afleggen over het hele land.
  • Steden en gemeenten moeten dan weer miljoenen signalisatieborden op hun grondgebied beheren.
  • Eura Nova heeft een project opgezet om die miljoenen borden te detecteren, te identificeren en te geolokaliseren dankzij slimme camera's in de voertuigen van Bpost.

In deze video – die tot stand kwam onder impuls van Digital Wallonia maar die dus ook in onze onlinecursus "AI in Business" is opgenomen – vertelt Euro Nova meer over dit project, hoe het is ontstaan en hoe alles is verlopen:

Wegwijs in artificiële intelligentie: van idee tot realisatie

Artificiële intelligentie (AI), wat is het en hoe gaat u ermee aan de slag? Voor welke valkuilen moet u opletten? Laat u inspireren en begeleiden door Agoria's AI-experten, onze praktijkgerichte tools en ons netwerk van specialisten om uw bedrijf de veerkracht te geven die nodig is om te blijven groeien en innoveren.

Ontdek het aanbod van Agoria!