‘Together to the Top’: hoe samen uitdagingen overwinnen en eensgezind de top bereiken? Daarover ging onlangs de jaarvergadering van onze Technology Clubs. Een via satelliet ingestraalde getuigenis van de bekende ontdekkingsreiziger Dixie Dansercoer, ter plaatse vertegenwoordigd door zijn echtgenote Julie Brown, maakte het centrale thema van lef, volharding en zelfovertreffing op emotionele wijze tastbaar. Maar ook het talrijk opgekomen publiek (bijna 230 deelnemers!) en de high-level gastsprekers in de diverse breakoutsessies droegen bij tot alweer een bijzonder geslaagd event.


Terugblik op 2019: een jaar vol actie

Pieter-Jan Provoost, Business Development Manager bij Agoria, blikte in zijn welkomstwoord terug op het indrukwekkende parcours dat de Technology Clubs en hun leden in 2019 hebben afgelegd: “Onze zes Technology Clubs hebben in 2019 maar liefst 64 evenementen georganiseerd, en dat over de hele wereld. Als leden hebt u zo in totaal 95 wereldspelers uit de industriële sector kunnen ontmoeten. We hebben bewezen dat we samen in staat zijn om grootse prestaties neer te zetten. Nu moeten we doorstoten naar de top.” Hij bedankte ook de partners van Agoria die al deze initiatieven ter plaatse mogelijk hebben gemaakt: Architas, de Belgische voetbalbond, BDO, BNP Paribas Fortis, BTS, Credendo, EY, ShowTex, NEP en Fieldfisher.

Technology Clubs: 6 sessies met 6 high-level experts

Tijdens de breakout-sessies bespraken de verantwoordelijken van elke Technology Club de activiteiten die ze in 2019 met hun respectievelijke leden organiseerden. Die konden tijdens deze terugblik hun opmerkingen en suggesties delen en alvast een glimp opvangen van de activiteiten die in 2020 met hun Club gepland staan.

Om het komende jaar vanuit de juiste mindset voor te bereiden, had Agoria voor de Annual Assembly 6 toonaangevende experts uit het bedrijfsleven en de academische wereld uitgenodigd:

  • Professor Catrinus J. Jepma, hoogleraar Energie en Duurzame Ontwikkeling aan de Rijksuniversiteit Groningen en Senior Expert bij New Energy Coalition, was te gast bij de Energy Technology Club. Hij benadrukte in zijn keynote de nood aan groene-energiemoleculen en offshore-oplossingen in de energiemix van de toekomst.
  • Bjorn Cumps, professor in Financial Services Innovation & FinTech aan Vlerick Business School, legde tijdens de sessie voor leden van de Financial Services Technology Club uit hoe een echte digitale mindset ons huidige financiële landschap kan veranderen.
  • Club Brugge-voorzitter Bart Verhaege nodigde de leden van de Sports & Entertainment Technology Club en de Building & Infrastructure Technology Club uit om meer lef te tonen: durven veranderen, risico’s durven nemen, problemen durven benoemen... en durven dromen!
  • Pieter Goossens, business development manager bij Athlon International, en Luc Van Neer, CEO en mede-oprichter van FAST Automotive Group B.V., trakteerden samen de leden van de Transport & Mobility Technology Club op een visie over de professionele mobiliteit van de toekomst.
  • Wouter van Gerwen van Bilfinger Tebodin, ten slotte, stelde aan de leden van de Food & Beverage Technology Club de "Pit Stop Workshop"-methodiek voor: een effectieve manier voor het definiëren van een projectdoelstelling met succesfactoren en risico's in een zeer vroeg stadium van het proces.

Contact met Antarctica: een tijdloos moment

De tijd "bevroor" even letterlijk toen Julie Brown, echtgenote van avonturier Dixie Dansercoer en tijdens diens poolexpedities ook zijn reisgezel, haar verhaal vertelde. Samen met alle aanwezigen maakte ze via satelliet rechtstreeks verbinding met Antarctica. Het was een bijzonder moment van verbondenheid dat alle deelnemers naar het puntje van hun stoel deed schuiven en hen ook in staat stelde om de ‘Together to the top’-mentaliteit perfect te begrijpen. En ja, er was gelegenheid voorzien om de poolreiziger rechtstreeks vragen te stellen.

 

Midden in een expeditie, duizenden kilometers verderop, deelde Dixie Dansercoer zijn ervaringen, maar hij had ook een aantal belangrijke boodschappen te melden: "We hebben net een prachtige ijsgrot achter ons gelaten. Nu moeten we ons opnieuw aanpassen aan de zeer wisselvallige weerselementen. Daar kunnen we alleen in slagen als we in elke situatie alert, snel en efficiënt reageren (....) We kunnen prachtige panorama’s aanschouwen, maar tegelijk moeten we zeer alert blijven voor de sterke toename van het aantal waterpunten (plaatsen waar het ijs gesmolten is, nvdr.), de onvoorspelbaar geworden migratieroutes van de ijsberen en alle andere scenario's waarvoor wetenschappers ons gewaarschuwd hadden."

 

Klik hier om alle foto's van de Annual Assembly te bekijken!