Het Indiase ruimtevaartagentschap (ISRO) maakt zich op voor de lancering van de maansonde Chandrayaan-2. De lancering vanaf de Indiase GSLV Mk-III-raket is gepland in de nacht van 14 op 15 juli 2019.


De Chandrayaan-2-sonde omvat een orbiter die met verschillende observatie-instrumenten is uitgerust en een lander die niet ver van de zuidpool van de maan aan de grond zal worden gezet. Het gaat om een strategische missie voor het Indiase ruimtevaartagentschap (ISRO), dat daarmee voor het eerst een gecontroleerde maanlanding zal uitvoeren en een rover zal laten rijden op onze natuurlijke satelliet.

AMOS heeft de optische onderdelen geleverd van het hyperspectrale instrument (IIRS) aan boord van de orbiter. De infrarood-afbeeldingsspectrometer zal de minerale en volatiele verbindingen in kaart brengen en zal de overvloed aan water en hydroxylionen op het maanoppervlak karakteriseren. 

 "De optiek die AMOS in zijn werkplaatsen voor het IIRS heeft vervaardigd, omvatten zes spiegels, een sleuf en een diffractierooster met heel hoge nauwkeurigheid", vertelt Philippe Gilson, CEO van AMOS. Het convexe rooster met verschillende blaze-hoeken vormt een unieke component waarmee een uitstekende diffractie-efficiëntie kan worden verkregen in een heel groot spectraal bereik (van 0,8 μm tot 5 μm). De tests die onze teams met succes hebben uitgevoerd in het Luikse ruimtevaartcentrum hebben aangetoond dat het volledige instrument bijzonder sterk presteert in het luchtledige bij een temperatuur van -33°C. De assembly werd in 2018 geleverd aan het 'Space Application Centre' van de ISRO. Dit succes versterkt de internationale leiderspositie van AMOS op het gebied van hyperspectrale ruimte-instrumentatie."

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.