Agoria-lidbedrijf Agrimat, dat gespecialiseerd is in landbouwmachines, mocht onlangs de economische Internationaliseringsprijs 2019 van de provincie Namen in ontvangst nemen. De onderneming uit Bièvre exporteert wereldwijd.


De Alfer-prijzen, die de provincie Namen ieder jaar uitreikt in samenwerking met het BEP (Bureau économique de la Province de Namur), worden toegekend aan ondernemingen die de Naamse kleuren hoog houden. Het gaat om bedrijven die zich hebben onderscheiden in Namen, in België of in het buitenland, die innovatief zijn, blijk geven van verantwoordelijkheid of die volop internationaal gaan.

Onder de juryleden bevonden zich vertegenwoordigers van de Provincie, economische actoren uit Namen, zoals het BEP,  de UCM, Namur Invest, Awex,… Er werden vijf prijzen uitgereikt aan bedrijven: 'Grand Prix', 'International', 'Commerce', 'Innovation' en 'Coup de coeur'

Agrimat, winnaar van de Alfer Internationaliseringsprijs 2019

Terwijl Agrimat in 2010 nog aan de rand van het faillissement stond, doet de onderneming het nu – negen jaar later – uitstekend. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in materieel voor veehouders, wordt geleid door een Frans-Belgische familie die eigenlijk een beetje toevallig in de Naamse Ardennen is terechtgekomen. Aan het roer staan vader Daniel en zoon Christophe: "We hebben het bedrijf op zijn dieptepunt overgenomen. We waren onder de indruk van de kwaliteit van de producten en het hooggekwalificeerde personeel. Hier wordt gewerkt van plaat tot eindproduct, zoals strooimachines en mengmesttanks."

Sinds de overname door de familie Gachet is de jaaromzet bijna verdubbeld, van 4 tot meer dan 7 miljoen euro. In de werkplaatsen zijn 35 voltijds equivalenten aan de slag. Het gaat voornamelijk om lassers en elektromecaniciens, die allemaal uit de regio afkomstig zijn.

Tijdens de uitreiking van de Naamse 'Alfers' mocht Agrimat de Internationaliseringsprijs in ontvangst nemen. De onderneming exporteert meer dan 65% van haar productie naar landen zoals Frankrijk en Duitsland, maar ook naar Afrika en zelfs naar Nieuw-Zeeland. Het bedrijf wil in de toekomst verder uitbreiden en is daarom actief op zoek naar gekwalificeerde medewerkers.

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.