Op 20 juni was het voor 200 leden van de 6 Agoria Technology Clubs verzamelen geblazen in Brussel voor het jaarlijkse summer event. Een verslag in woord en beeld.


Food & Beverage Technology Club

Met welke technische uitdagingen krijgt Altifort Group te maken? En hoe speelt het hierop in? Dat was het centrale thema van de keynote van CEO Bart Gruyaert voor de leden van de Food & Beverage Technology Club.

De groep is actief in de voedingsindustrie via slimme manipulatoren, slimme ventielen (beide op basis van AI) en een alternatieve pasteurisatiemethode voor voedingsproducten via hoge druk. Daarnaast heeft ze ook een pilootproject gelanceerd om waterstof te produceren via voedselafval.

Altifort is een Frans-Belgische groep, die actief is via engineering, productie en diensten in kritische toepassingen in gassen en vloeistoffen.

Meer weten over de Food & Beverage Technology Club? Contacteer François de Hemptinne. 

Transport & Mobility Technology Club

Wat onthouden we van de keynote van Charles Ollivier van Toyota Motor Europe?

  1. Toyota wil iedereen betere mobiliteit bieden.
  2. Toyota wil zijn klanten zien evolueren van voertuigeigenaars tot mobiliteitsgebruikers en werkt daaraan.
  3. Met het oog daarop zal het bedrijf gecustomiseerde mobiliteitservaringen aanbieden zodat het de voorkeursmobiliteitsoplossing wordt om mensen of goederen van A naar B te brengen.
  4. Toyota's e-Palette, die voor het eerst werd voorgesteld op CES in 2018, zal de ruggengraat worden van een rendabel mobiliteitsecosysteem.
  5. Om dit in de praktijk te realiseren, werkt Toyota samen met steden zoals Parijs en met partners uit de bedrijfswereld zoals IKEA.

Meer weten over de Transport & Mobility Technology Club? Contacteer Ward Vleegen. 

Energy Technology Club

De Energy Technology Club mocht de Ponticelli Group verwelkomen, die zich concentreert op drie belangrijke domeinen in de levenscyclus van industriële installaties en grote infrastructuur: engineering, bouw en onderhoud.

Als hoofdaannemer is Ponticelli verantwoordelijk voor de bouw (van nul af aan en renovatie/aansluiting) en het onderhoud (routinecontracten en grote stilleggingswerkzaamheden) van volledige installaties, voornamelijk in de olie- en gasindustrie en in de sector van de energieproductie.

Ponticelli is niet alleen in Frankrijk actief maar ook wereldwijd dankzij verschillende operationele afdelingen in de belangrijkste industriële gebieden van Europa en buitenlandse filialen of dochterondernemingen in Afrika (Angola, Zuid-Afrika, Congo, Ivoorkust, Gabon, Nigeria, Senegal, Oeganda, Tanzania) en het Midden-Oosten (Abu Dhabi, Saudi-Arabië, Oman, Qatar).

Tijdens de presentatie van Ponticelli kregen we nuttige informatie over de groep, waaronder de recente ontwikkelingen op het vlak van innovatie en nieuwe technologieën gericht op onderhoud (beheer en verbetering van routineonderhoudscontracten), projecten (beheer/monitoring en rapportering, met inbegrip van '4D'-functies, d.w.z. voortgangsfollow-up van het 3D-model) en turnaround (volledige digitalisering van een turnaround-levenscyclus).

Ponticelli gaf ook aan dat de groep voortdurend nieuwe betrouwbare onderaannemers verwelkomt voor stellingen en isolatie, niet-destructief onderzoek, constructiestaal (fabricage en montage), civiele werken en elektriciteit en instrumentatie voor zijn verschillende projecten.

Hebt u interesse om er de volgende keer bij te zijn of wilt u meer weten over Ponticelli? Neem dan contact op met Patricia Desmeth (patricia.desmeth@agoria.be). 

Financial Services Technology Club

De leden van de Financial Services Technology Club hadden op hun beurt de eer om de CEO van AG Insurance én voorzitter van de koepelvereniging Assuralia, Hans De Cuyper te ontvangen.

AG Insurance is een gevestigde waarde op de Belgische markt. Binnen 5 jaar viert de organisatie haar 200-jarig bestaan (inderdaad, ouder dan België). Als absolute marktleider in België maakt AG Insurance deel uit van de internationale groep Ageas.

1 huis op 4 en 1 auto op de 7 wordt door AG Insurance verzekerd. Ze hebben een derde van de markt in handen wanneer het over pensioensparen gaat. Het is overbodig om te zeggen dat naast de meer dan 4000 werknemers, er ook heel veel in technologie wordt geïnvesteerd. Technologie is voor de verzekeraar een middel om tegemoet te komen aan de wetgeving, ownership of data, maar ook aan een veranderende wereld.

Over deze veranderende wereld heeft AG Insurance een duidelijke toekomstvisie. Hoe zal het in 2030 zijn? Hoe kan de verzekeraar hierop inspelen? Bestaande verzekeringen zullen er anders uitzien in de toekomst en nieuwe risico's zullen dienen gedekt te worden. Wat zal de impact bijv. zijn van zelfrijdende wagens op autoverzekeringen? Hoe zullen bedrijven zich verzekeren tegen cyberrisico's? Hoe kan je de klant een zo individueel mogelijke added value dienst via digitale technologie aanbieden om het onderscheid te maken met andere verzekeraars? Denken we hierbij bijvoorbeeld aan SoSimply: een platform voor reparaties en onderhoudsservice toegankelijk voor alle Belgen. Ten slotte zal men ook nog de keuze moeten maken of men dit soort nieuwe diensten zelf ontwikkelt dan wel of men zich gaat inbedden in een partnernetwerk om dit te realiseren. Heel wat uitdagingen voor de verzekeraar van morgen.

Meer weten over de Financial Services Technology Club? Neem contact op met Debbie Thys. 

Building & Infra Technology Club

Meer dan vijftig leden van de Building & Infra Technology Club waren erbij op het event. Het was meteen een gelegenheid om het jaarprogramma nogmaals door te nemen voor enkele aanwezige prospects.

Keynote speaker Luc Demortier, een van de vier directeurs van de Greisch-groep, gaf een overzicht van alle projecten en technieken waarin deze groep gespecialiseerd is.

Het 215 personen tellende bureau kan ongelofelijke referenties voorleggen! De meest tot de verbeelding sprekende realisatie is ongetwijfeld het viaduct van Millau maar de lijst is zonder meer indrukwekkend met de derde brug over de Bosporus, de Fondation Louis Vuitton, verschillende stadions en andere vastgoedprojecten in België en het buitenland.

De behoeften en de contacten met onze leden zijn van essentieel belang voor de verwezenlijking van hun projecten. Het doel van het overzicht van hun projecten was dan ook om de leden de kans te geven mogelijkheden voor zakendoen te identificeren. Er is werk voor iedereen!

Daarnaast wordt hun engagement op het vlak van energie geconsolideerd dankzij een compleet gamma tools en services om de energie- en milieuprestaties van gebouwen te optimaliseren via de firma Neo & Ides, waarvan directeur Bruno Busch ook aanwezig was op het event.

Meer weten over de Building & Infra Technology Club? Neem contact op met Sylvie Kedzierski. 

Sports & Entertainment Technology Club

Last but definitively not least… de Sports & Entertainment Technology verwelkomde niemand minder dan de coach van de Belgian Red Lions, Shane McLeod.

McLeod is sinds 2015 hoofdcoach van onze hockeymannen en behaalde mooie successen met de ploeg. In 2016 wonnen de Lions zilver op de Olympische Spelen in Rio en in 2018 werden ze wereldkampioen. Tijdens zijn keynote 'Good to Great' vertelde McLeod over de transformatie van het team die tot deze successen geleid heeft. Deze tips zijn ook waardevol en perfect toepasbaar binnen een bedrijfscontext. Het was een mooie kans voor de leden van de club om contacten te leggen met de Belgische Hockey Federatie tijdens de netwerk barbecue achteraf.

En voor de Belgian Red Lions? De weg naar de Olympische Spelen in Tokio 2020 ligt voor hen wagenwijd open.

Meer weten over de Sports & Entertainment Technology Club? Neem contact op met Diego Algaba. 

Bekijk alle foto's van het event