Agoria is tevreden dat de Brusselse regering zwaar wil inzetten op opleiding als relancemaatregel. “De coronapandemie kost jobs en zal de arbeidsmarkt ook op langere termijn veranderen. Brusselaars nu klaarmaken voor toekomstgerichte jobs is noodzakelijk,” zegt René Konings van Agoria Brussel. “Digitalisering en een klimaatneutraal energie- en renovatiebeleid spelen in op die toekomst. Opleiding, opleiding en opleiding, dat is daarbij de sleutel tot succes.”


Dat de arbeidsmarkt in de komende jaren grondig zal veranderen, bleek eerder al uit de Agoria-studie ‘Be the change’ rond de arbeidsmarkt in 2030. In het Brussels gewest alleen al zullen 44.000 werkende Brusselaars op zoek moeten gaan een nieuwe job omdat hun profiel binnen een aantal jaren quasi niet meer gevraagd zal zijn en er sterk veranderde competenties nodig zullen zijn. “En wie denkt dat we nog een beetje tijd hebben, wordt door Corona nog eens met de neus op de feiten gedrukt. Door de huidige crisis is onze tijd serieus ingekort: de digitalisering van onze arbeidsmarkt gaat nu nog sneller. Er gaan jobs verdwijnen, maar er komen er nog veel meer bij,” zegt Konings. “Alleen vinden bedrijven niet de juiste mensen op de Brusselse arbeidsmarkt. Bij ongewijzigd beleid zullen er in 2030 84.000 vacatures in Brussel niet ingevuld raken.” 

Opleiding is dus de enige weg om het economisch potentieel van het Brussels gewest te laten groeien. Konings: “Met name steden kunnen er gigantisch op vooruit gaan qua jobcreatie: als kruispunt van talent en innovatie en een groot reservoir aan talent dat tot nu onaangeroerd blijft. Digitalisering is een kans om deze groepen eindelijk te bereiken en beter te integreren op arbeidsmarkt.”