Het Brusselse bedrijf NGRAVE heeft op 26 mei een hackerproof hardware wallet voor bitcoins en andere cryptomunten gelanceerd. Het toestel werd ontwikkeld in samenwerking met de KU Leuven, Imec en de Agoria-leden Comate en Pedeo Hogedrukgieterij.


Nu cryptomunten zoals Bitcoin steeds populairder worden, stijgt ook de criminaliteit met die digitale munten. Ondanks de versleutelde code die gebruikt wordt bij crypto-transacties, slagen bestaande oplossingen op de markt er vaak niet in privésleutels onzichtbaar of onvindbaar te houden voor hackers. Op die manier werd er vorig jaar 4,5 miljard dollar gestolen, dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van het jaar voordien.

Om gebruikers te helpen hun crypto-investeringen beter te beschermen, heeft het Brusselse bedrijf NGRAVE -dat ondertussen ook een kantoor heeft in San Francisco - op 26 mei een hardware wallet gelanceerd die volledig immuun is voor hackers. Het bedrijf behaalt het op dit moment hoogst mogelijke veiligheidslabel ter wereld, het zogenaamd EAL7-niveau.

NGRAVE ontwikkelde deze cryptowallet in samenwerking met de KU Leuven, Imec en twee Agoria-lidbedrijven: ingenieursbureau Comate uit Leuven en Pedeo Hogedrukgieterij uit Oudenaarde.

Michiel Vandewalle van Pedeo Hogedrukgieterij met de behuizing van de hardware portefeuille.

Revolutionair toestel mee ontwikkeld en geproduceerd in Oudenaarde

Naast cryptografische uitdagingen, waren er ook vormtechnische uitdagingen om de bijhorende elektronica en touchscreen van een waterdichte behuizing te voorzien. Daarvoor nam Comate Engineering & Design uit Leuven contact op met Pedeo Hogedrukgieterij in Oudenaarde.

Jeroen Meybosch, projectingenieur bij Comate: “We stellen de aanpak van Pedeo erg op prijs, ze dompelen zich mee onder in de wereld waarin wij als ontwerpers zitten en ze denken telkens een stap vooruit om oplossingen voor mogelijke toekomstige problemen of uitdagingen te voorzien. Die transparante aanpak van hun co-design filosofie hielp ons om van ontwerpfase tot serieproductie steeds op het geplande schema te kunnen blijven. Dat het bedrijf ook in België gevestigd is, was voor ons een troef”.

“We vinden nabijheid bij onze klanten en lokale productie belangrijk, zo kunnen we als lokaal bedrijf een meerwaarde bieden."

Michiel Vandewalle, verkoopingenieur bij Pedeo Hogedrukgieterij, voegt hieraan toe: “We vinden nabijheid bij onze klanten en lokale productie belangrijk, zo kunnen we als lokaal bedrijf een meerwaarde bieden. Met ons dynamisch engineering team en met flexibele automatisaties in productie, kunnen we competitief inspelen op dergelijke uitdagende projecten. Zo blijven we een betrouwbare partner op een snel veranderende markt en de steeds technologisch hogere normen die er gelden. Naast het hogedrukgieten, ontwikkelde ons engineering team voor dit project ook een specifiek verspaningsproces op CNC-machines”, vertelt Vandewalle trots.

Nabijheid van de klant in B2B in coronatijden

“We hebben klantnabijheid al decennia als troef. Creatief meedenken en korte toeleveringsketens zijn troeven die we binnen een post-coronatijdperk zelfs nog meer kunnen inzetten om onze klanten en partners te ontzorgen”, aldus Piet D’Haeyer, managing director van Pedeo Hogedrukgieterij.

Ruben Merre, CEO en medeoprichter van NGRAVE beaamt dit: “Naast de sterke samenwerking met Pedeo, vinden we het ook belangrijk dat onze partners heel nabij gelegen zijn. De complexiteit van het ontwerp van de NGRAVE ZERO zorgt ervoor dat we genoodzaakt zijn om soms snel te schakelen tussen onze verschillende partners. Dan is het goed dat wij deze dan allen samen rond de tafel kunnen brengen.” 

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.