Smart CitiesDigital Industries

Agoria e-gov Awards plaatsen voor de 16e keer de beste e-governmentprojecten in de spotlights

Agoria organiseert voor het 16e jaar op rij, in samenwerking met TMAB, de Agoria e-gov Awards om de meest verdienstelijke informatiseringsprojecten van overheidsdiensten in de bloemetjes te zetten. Uw project indienen kan nog tot uiterlijk 4 oktober.


Dit jaar worden er opnieuw zes e-gov Awards toegekend. Naast een award voor 'innovatie', 'gebruiksvriendelijkheid', 'rendabiliteit' en 'samenwerking', zal ook weer een award voor het 'gebruik van open data' toegekend worden. Het project dat volgens de jury de beste mix van deze criteria kan voorleggen, gaat op het einde van de avond met de titel van 'Beste e-gov project van 2019' naar huis.

Het uiteindelijke doel blijft uiteraard om projecten te belonen die zowel voor de overheid als voor de gebruiker (burger of onderneming) een tijds- en middelenbesparing opleveren. De administratie moderniseert in de eerste plaats om burgers, bedrijven en ambtenaren een efficiënte service aan te bieden.

De felbegeerde prijzen worden dit jaar officieel uitgereikt tijdens de e-gov gala-avond die plaatsvindt op donderdag 5 december 2019. Noteer deze datum alvast in uw agenda!  

Hoe deelnemen?

Alle operationele e-gov-projecten mogen meedingen voor elke award categorie. Deelnemen is net als de vorige jaren heel eenvoudig! Op de site www.egovawards.be vindt u het inschrijvingsformulier en alle nuttige inlichtingen zoals het wedstrijdreglement. Let op: De deadline voor het indienen van de dossiers is dit jaar vrijdag 4 oktober 2019!

Heeft uw bedrijf recent een e-gov-project (mee) gerealiseerd? Moedig dan zeker uw overheidsklant aan om zo snel mogelijk zijn kandidatuur in te dienen voor de e-gov Awards 2019!