Circulaire economie, energie coaching, duurzame inzetbaarheid van werknemers... Levert uw bedrijf al inspanningen op dit vlak? Agoria Vlaanderen wil ondernemers sensibiliseren om hun maatschappelijk engagement op te nemen. Dit MVO paspoort, dat gepresenteerd werd op het jaarevent van Agoria Vlaanderen, biedt een handig stappenplan dat uw bedrijf zal gidsen en ondersteunen om de inspanningen op vlak van duurzame ontwikkeling op een structurele wijze in kaart te brengen. Download het MVO paspoort!


Download het MVO Paspoort†of bekijk de samenvatting.

Onze maatschappij staat voor grote sociale, milieu en economische uitdagingen. Steeds meer organisaties raken overtuigd dat het minimaliseren van de negatieve impact van hun kernactiviteiten op de samenleving en het maximaliseren van positieve bijdragen zowel goed zijn voor de langetermijnstrategie van de organisatie, als voor de samenleving in zijn geheel.

Agoria betekent vooruitgang door technologie en baant het pad voor alle technologisch geÔnspireerde bedrijven in BelgiŽ die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven. Meer dan 1.900 lidbedrijven, die samen ongeveer 300.000 werknemers vertegenwoordigen, vertrouwen op de drie pijlers van Agoria's dienstverlening: adviesverlening, business development en de creatie van een optimaal ondernemingsklimaat.

Agoria is overtuigd dat maatschappelijk verantwoord ondernemen in de technologische sector onontbeerlijk is om verder te ondernemen. Tot op heden blijft de toepassing van MVO beperkt vooral omwille van de perceptie van de bedrijven dat dit ingewikkeld is en enkel weggelegd is voor grote bedrijven. MVO-initiatieven zijn vaak ad hoc en onvoldoende gelinkt aan de core activiteiten (misverstand dat MVO gelijkstaat aan filantropie) en het ontbreekt aan een overkoepelende strategie.

Deze handleiding of kader heeft als doelstelling de Agoria-leden te gidsen en te ondersteunen om de individuele prestaties op vlak van duurzame ontwikkeling op een structurele wijze in kaart te brengen. Het biedt inspiratie en tips voor zowel organisaties die hun eerste stappen zetten in duurzaamheidsverslaggeving, als voor meer ervaren organisaties.

Ter gelegenheid van zijn jaarevenement polste Agoria Vlaanderen bij een honderdtal Vlaamse bedrijven hoe zij duurzaamheid in de praktijk (willen) brengen. Bekijk de infografieken!