Een tachtigtal leerlingen verzamelden gisteren in BluePoint Brussels voor de Pitch Bootcamp van de Solar Olympics. Het doel? De jonge deelnemers voorbereiden op de finale in mei in Technopolis.


Alle Vlaamse middelbare scholieren worden uitgedaagd om een mini-zonnewagen of een gadget op zonne-energie te ontwerpen. Dertig verschillende teams zullen uitgekozen worden om het door hen bedachte concept uit te bouwen en hiermee deel te nemen aan de finaledag op woensdag 6 mei in Technopolis. De ingenieursstudenten van het Agoria Solar Team willen met deze wedstrijd de Vlaamse jeugd sensibiliseren voor technologie en duurzame energie.

Om hen volledig klaar te stomen voor de finaledag organiseerde het Agoria Solar Team, in samenwerking met Agoria, een Pitch Bootcamp met workshops voor de scholieren in BluePoint Brussels. Tijdens deze dag krijgen de deelnemende teams de kans om face-to-face feedback te vragen aan hun begeleiders. Zo kan de organisatie zien waar de teams mee bezig zijn en bijsturen als dat nodig is.

Lees ook: