Het Agoria Solar Team bestaat uit 19 studenten van de KU Leuven, 16 jongens en 3 meisjes. Met hun zelfgebouwde zonnewagen, de BluePoint, zullen ze in 5 dagen 3.021 kilometer afleggen. Helemaal door Australië, van Darwin naar Adelaide. In een verzengende hitte dwars door de woestijn. De race, de Bridgestone World Solar Challenge, is het officieuze wereldkampioenschap voor zonnewagens en het eindpunt van een project waar ze al anderhalf jaar mee bezig zijn.

Meer weten over de voorbereidingen van het Agoria Solar Team op de race? Blader door onderstaande tijdlijn.

 

Zonnewagen boordevol technologie van Agoria-lidbedrijven

Het is niet onverwacht dat Agoria als hoofdsponsor van het Belgische Solar Team uit de bus komt: de Belgische technologiefederatie was in 2017-2018 al betrokken bij het Solar Team als peter van het project. Dit jaar breidt Agoria de samenwerking verder uit om samen met het team te bouwen aan de achtste Belgische zonnewagen.

En de BluePoint zelf, de wagen die het in Australië allemaal moet waarmaken? Die is een pareltje van technologisch vernuft. Het hele project door wordt het Agoria Solar Team bijgestaan door een groep gemotiveerde partners die elk op hun manier hun steentje bijdragen.

DE BLUEPOINT: EEN HIGHTECH ZONNEWAGEN! (INFOGRAFIEK)

In de BluePoint zit technologie en expertise van o.a. 32 Agoria-leden. Benieuwd welk bedrijf wat precies leverde?

Naar het artikel

DE GEHEIMEN VAN DE BLUEPOINT: HET DESIGN

Hoe kwam het aerodynamische ontwerp van de BluePoint tot stand? Welke Agoria-leden hielpen mee?  Lees snel meer!

Naar het artikel

DE GEHEIMEN VAN DE BLUEPOINT: DE PRODUCTIE

Hoe werden de key components van carrosserie en chassis vervaardigd? Welke Agoria-leden leverden onmisbare technologie? Ontdek het hier.

Naar het artikel

DE GEHEIMEN VAN DE BLUEPOINT: ZONNEPANELEN

Geen zonnewagen zonder... de zonnepanelen! Hoe slaagt de BluePoint erin om 3.021 kilometer door de Australische woestijn af te leggen, zonder brandstof? Ontdek het hier.

Naar het artikel

DE GEHEIMEN VAN DE BLUEPOINT: ELEKTRONICA

De BluePoint barst van de hightech elektronica. talrijke connectoren en sensoren zorgen voor een efficiënte distributie van de zonne-energie. Lees er alles over!

Naar het artikel

DE GEHEIMEN VAN DE BLUEPOINT: MECHANICA

Over de mechanica van de BluePoint moest het Agoria Solar Team goed nadenken. De teamleden willen immers een bandenwissel kunnen uitvoeren in minder dan 2 minuten. Lees er alles over!

Naar het artikel

DE GEHEIMEN VAN DE BLUEPOINT: STRATEGIE

De strategie is van essentieel belang. Die steunt op een grote hoeveelheid data: weersinformatie, status van de accu, elektrische voeding, enzovoort. Lees er alles over!

Naar het artikel

DE GEHEIMEN VAN DE BLUEPOINT: TESTFASE

Tijd om een allerlaatste, maar absoluut cruciale fase voor de start van de race te bespreken: de testfase! Benieuwd welke Agoria-leden hierbij een handje hielpen? Lees er alles over!

Naar het artikel