Voor de begeleiding van West-Vlaamse bedrijven in hun oriëntatie rond digitalisering, zijn we op zoek naar een:


Agoria betekent vooruitgang door technologie. Wij banen het pad voor alle technologisch geïnspireerde bedrijven in België die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven en die samen ruim 300.000 werknemers vertegenwoordigen.

We zijn trots dat om en bij 1.900 lidbedrijven vertrouwen stellen in de drie pijlers van onze dienstverlening: adviesverlening, business development en de creatie van een optimaal ondernemingsklimaat.

Agoria beschikt over een team van 200 gemotiveerde professionals. Dankzij hun respectieve vakkennis, competenties en netwerk zorgen zij ervoor dat onze organisatie in staat is om een hoogwaardige en performante dienstverlening aan te bieden.

Om ons team te versterken, zijn wij op zoek naar een:

Freelance Expert DigiCoach (m/v/x)

 

Algemeen

Het DigiCoach-programma van Agoria (https://www.agoria.be/nl/digicoach) heeft als doelstelling om B2B bedrijven te ondersteunen om in de best mogelijke omstandigheden hun digitale projecten en experimenten op te starten. DigiCoach is de one-stop-shop voor CxO’s en anderen die binnen hun bedrijf verantwoordelijk zijn voor het initiëren en aansturen van digitaliseringsprojecten en het bepalen van de digitale strategie.

DigiCoach stelt een aantal online tools gratis ter beschikking:

 • DigiScan geeft bedrijven een kader om zichzelf te evalueren op het vlak van digitale transformatie met aandacht voor innovatie, het digitaliseren van de bedrijfsprocessen en de digitale cultuur in een bedrijf.
 • DigiConnect helpt bedrijven om op een gestructureerde manier de weg te vinden naar leveranciers van digitale technologie, infrastructuur, data gedreven toepassingen en allerhande digitale oplossingen..
 • DigiSkills geeft de werknemers van het bedrijf inzicht in hun eigen digitale vaardigheden : waar is bijscholing en/of omscholing nodig om relevant te blijven in een bepaalde job nu, en in 2030.

Naast de online tools stelt het DigiCoach-programma ook experten ter beschikking om bedrijven te begeleiden bij hun digitale transformatie. Deze experten ondersteunen bedrijven in het overzicht krijgen in de mogelijkheden van digitaliseren, analyseren van de huidige maturiteit binnen het bedrijf en hun weg vinden naar dienstverleners met digitale oplossingen. Ze doen geen begeleiding van digitaliseringsprojecten in de diepte.

Agoria werkt samen met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen om zo veel mogelijk West-Vlaamse bedrijven te bereiken en te ondersteunen.  We zoeken hiervoor een freelance expert die deel uit maakt van het Agoria DigiCoach-team, met uitvalsbasis Kortrijk,  om zo veel mogelijk West-Vlaamse bedrijven te helpen bij hun digitalisering..

 
Verantwoordelijkheden

 • Bedrijven (voornamelijk,West-Vlaams en B2B) met zeer uiteenlopende digitale maturiteit adviseren rond digitalisering, gebruik makend van de DigiCoach tools en instrumenten. Dit advies heeft een oriënterende rol en omvat zowel digitalisering van processen als digitale innovatie en customer experience als digitale cultuur en skills.
 • Binnen dit advies onderbouwd doorverwijzen naar mogelijke dienstverleners (zowel commerciële spelers als organisaties uit het innovatie- en onderzoeksecosysteem);
 • Meewerken aan sensibiliseringsacties en webinars;
 • Meewerken aan de continue verbetering en verdere uitbouw van de DigiCoach-dienstverlening van Agoria;
 • Zelfstandig opvolgen van lead generation, gebruik tools, telefonische contacten en adviezen. Dit in samenspraak met Sirris, die binnen hetzelfde project ook diensten leveren;
 • Verzorgen van rapportering over de acties naar POM W-Vl;
 • Opvolgen van nieuwe tendensen en analyseren van en reflecteren over noden van de bedrijven op basis van de inzichten verworven tijdens de dienstverlening.

Gewenst profiel

 • Je hebt minstens 5 à 10 jaar relevante ervaring op vlak van digitale transformatie van bedrijven. Je hebt hierbij een brede kijk op het thema met voeling voor zowel de technologische als de business aspecten;
 • Je kan je inleven in een brede waaier van bedrijven en situaties en communiceren op het geschikte niveau zonder te veel vakterminologie en hype-termen;
 • Je wordt gemotiveerd door het adviseren en ondersteunen van bedrijven;
 • Je hebt affiniteit met de diversiteit van het industriële landschap in verschillende sectoren, zowel met gevestigde als jonge en kleine bedrijven, zowel met de digitale aanbodzijde als bedrijven in transformatie;
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en werkt resultaatgericht;
 • Je kan zelfstandig werken, maar bent een team player. Je bent bereid om de dienstverlening uit te voeren binnen het DigiCoach raamwerk;
 • Nederlands is de moedertaal, met goede kennis van het Engels. Franse taal is een plus.

Ons aanbod

Bij Agoria kom je terecht in een professionele en moderne werkomgeving met een transparante, gestroomlijnde organisatiestructuur. Wij bieden in de context van dit project een consulting contract aan voor een periode van 13 maanden (01/09/2020 – 30/09/2021). Deze opdracht in West-Vlaanderen omvat zo’n 150 werkdagen.


Contact

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je curriculum vitae met een korte motivatiebrief waarin je duidelijk vermeldt voor welke functie je solliciteert naar job@agoria.be.