Om ons kantoor te Gent te versterken, zijn wij op zoek naar een:


Agoria betekent vooruitgang door technologie. Wij banen het pad voor alle technologisch geÔnspireerde bedrijven in BelgiŽ die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven en die samen ruim 300.000 werknemers vertegenwoordigen.

We zijn trots dat om en bij 1.900 lidbedrijven vertrouwen stellen in de drie pijlers van onze dienstverlening: adviesverlening, business development en de creatie van een optimaal ondernemingsklimaat.

†Agoria beschikt over een team van 200 gemotiveerde professionals. Dankzij hun respectieve vakkennis, competenties en netwerk zorgen zij ervoor dat onze organisatie in staat is om een hoogwaardige en performante dienstverlening aan te bieden.

Om ons domein People & Organisation te Gent te versterken, zijn wij op zoek naar een:

Expert HR & Social Affairs (m/v)

Algemeen

Het domein People & Organisation van Agoria helpt de lidbedrijven bij het ontwikkelen en implementeren van hun HR-beleid. Een team van een veertigtal experts, verspreid over 5 kantoren, adviseert de leden over sociale wetgeving, sociale overleg en specifieke HR-thema's.

Om onze bestaande diensten verder te ontwikkelen, alsook nieuwe diensten te definiŽren op HR-vlak (zoals loonbeleid, competentiebeheer, werkorganisatie, duurzaam inzetbaarheid, Ö) aan onze lidbedrijven, wensen we ons team te Gent te versterken. We zijn op zoek naar een Expert HR-beleid die een goed begrip van de verschillende HR-processen en best practices heeft, zodat hij zijn ervaring kan delen met de lidbedrijven. Een solide achtergrond in het arbeidsrecht en sociaal overleg is essentieel om deze rol te kunnen vervullen.

Verantwoordelijkheden:

 • Je adviseert en ondersteunt de HR verantwoordelijken van de lidbedrijven in verschillende HR-processen (zoals inflow, mobility & outflow of staff);
 • Het initiŽren van en deelnemen aan projecten en werkgroepen, waaronder die over het verder ontwikkelen van de diensten en producten, zowel intern als met de leden;
 • Workshops en presentaties voorbereiden en geven in het kader van informatiesessies, seminaries en opleidingen;
 • Je volgt de actualiteit op vlak van HR-topics, sociaal-politieke of sociaal-rechtelijke thema's ten gronde (politieke voorbereidingsfase, ontwikkeling in de wetgeving, de rechtspraak en de praktijk) en je draagt bij aan het creŽren van relevante content voor artikels en whitepapers.
 • Je werkt in een matrixstructuur, waar je functioneel rapporteert aan de verantwoordelijke People & Organisation van de regio Brussel/Brabant. Je rapporteert hiŽrarchisch aan de Competence & Capacity Manager.

Gewenst profiel

 • Je hebt idealiter een master in rechten;
 • Je hebt relevante werkervaring in HR Management, opgedaan binnen een bedrijf in een generalistische HR functie;
 • Je hebt een goede praktijkkennis van sociaal recht en sociaal overleg en je wilt jouw vaardigheden op deze gebieden met alle plezier verder ontwikkelen;
 • Je bent op de hoogte van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen die relevant zijn voor jouw positie, alsook van trends en invloeden die in de toekomst een rol kunnen spelen en je bent in staat om jouw eigen mening en visie te vormen over dit onderwerp;
 • Je kan problemen analyseren, oplossingen formuleren en de nodige creativiteit tonen. Je bent niet bang om, indien nodig, bestaande praktijken in twijfel te trekken en oplossingen of nieuwe werkmethoden voor te stellen.
 • Je bent proactief, leergierig en in staat om informatie, ideeŽn en kansen effectief te grijpen en te ontwikkelen;
 • Je bent extravert en in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
 • Je bent klantgericht en contactvaardig en weet hoe je op de gepaste manier boodschappen moet overbrengen aan de lidbedrijven;
 • Je bent Nederlandstalig met een zeer goede kennis van het Frans en Engels.

Ons aanbod

Een baan bij de grootste sectorfederatie van BelgiŽ, die door de bedrijven erkend wordt als referentie voor dienstverlening. De mogelijkheid om je persoonlijk te ontwikkelen in diverse opleidingstrajecten en/of informatienetwerken. Een aangename werkomgeving in Gent. Een aantrekkelijk loonpakket en diverse extralegale voordelen.

Contact

Ben je geÔnteresseerd? Stuur dan je curriculum vitae met een korte motivatiebrief waarin je duidelijk vermeldt voor welke functie je solliciteert naar job@agoria.be.