Om ons Expertisecentrum Innovatie voor ons kantoor in Brussel te versterken, zijn wij op zoek naar een :


Agoria betekent vooruitgang door technologie. Wij banen het pad voor alle technologisch geÔnspireerde bedrijven in BelgiŽ die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven en die samen om en bij de 300.000 werknemers vertegenwoordigen.

We zijn trots dat meer dan 1.800 lidbedrijven vertrouwen stellen in de drie pijlers van onze dienstverlening: adviesverlening, business development en de creatie van een optimaal ondernemingsklimaat.

Agoria beschikt over een team van 200 gemotiveerde professionals. Dankzij hun respectieve vakkennis, competenties en netwerk zorgen zij ervoor dat onze organisatie in staat is om een hoogwaardige en performante dienstverlening aan te bieden.

Agoria zoekt voor de versterking van zijn team een ervaren:

Expert digitale innovatie (m/v)

Algemeen

Binnen Agoria staat het expertisecentrum Innovatie in voor het ondersteunen van bedrijven bij het vastleggen en implementeren van hun innovatiestrategie, het uitbouwen van een visie over hun business, het product en de fabriek van de toekomst en het opzetten van innovatieprojecten met inbegrip van de nodige financiering en partnerships. De expert digitale innovatie †verdedigt en behartigt de ledenbelangen door de nodige vertegenwoordiging te verzekeren bij externe organisaties, door samenwerkingsverbanden op te zetten met de verschillende actoren in het innovatie ecosysteem en door intern de nodige expertise aan te leveren ter ondersteuning van een gunstig ondernemersklimaat.

Kader

Agoria verenigt als technologische federatie zowel bedrijven die voor de uitdaging staan hun werking te digitaliseren en hun producten en diensten digitaal te innoveren, als bedrijven die een aanbod hebben om de anderen hierbij te ondersteunen. Agoria start een nieuw, ambitieus project †"Digitising Belgian Industry" om de komende jaren al deze Belgische bedrijven te ondersteunen om volop alle mogelijkheden van digitale technologieŽn en business modellen te benutten. Het project omvat zowel individuele dienstverlening, collectieve acties als de uitbouw van ecosystemen van bedrijven rond bepaalde thema's. Het project zal verder bouwen op de Digital Journey Tracker (www.digitaljourneytracker.be), een gezamenlijk initiatief van Agoria & Sirris. De expert digitale innovatie zal, als lid van het kernteam, dit project mee uitvoeren en verder vorm geven.

Verantwoordelijkheden

 • Verder in kaart brengen van de noden van de Agoria lidbedrijven rond digitalisering;
 • Meewerken aan de verdere uitbouw van de dienstverlening van Agoria om zijn lidbedrijven te ondersteunen in het begrijpen van de digitale evoluties en het grijpen van alle kansen die deze bieden.
 • Uitwerken van nieuwe diensten, begeleidingsformaten, scans, Ö zowel voor offline als online gebruik.
 • Dienstverlening aan individuele bedrijven en aan groepen van bedrijven (bv uit bepaalde subsectoren) om deze evoluties in kaart te brengen, te analyseren wat voor hen relevant is en met welke partners verdere stappen kunnen ondernomen worden. Helpen in kaart brengen hoe digitalisering hen niet enkel kan bijstaan binnen de eigen processen, maar ook vooral op de impact van digitalisering op hun aanbod en business model.
 • Opvolgen van nieuwe tendensen met betrekking tot productinnovatie en digitale business modellen.
 • Uitwerken van cases en ander materiaal voor de demystificatie van digitalisering;
 • Uitbouw van een stakeholder netwerk binnen de digital business community in BelgiŽ;
 • Content marketing acties (e.g. gebruik van sociale media om doelgroep te bereiken).† † ††

Gewenst profiel

 • Je hebt een master in informatica of computerwetenschappen, ofwel een gelijkwaardige kennis door ervaring in inhoudelijke projecten in de sector, bij voorkeur in verschillende toepassingsdomeinen
 • Je hebt minstens 5 jaar relevante ervaring op vlak van digitale innovatie en/of digitale transformatie van bedrijven;
 • Je hebt minstens een generalistische kennis van actuele technologische trends en evoluties, in het bijzonder voor de technologische en de digitale industrie;
 • Inzicht in digitale servitisatie en/of digitale business modellen is een pluspunt;
 • Je hebt affiniteit met de diversiteit van het industriŽle landschap, zowel met gevestigde bedrijven als met start- en scale-ups;
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en kan strategisch meedenken;
 • Je kan zelfstandig werken, maar bent een echte team player;
 • Je bent leergierig, neemt initiatief en werkt resultaatgericht;
 • Drietalig Nederlands / Frans / Engels.

Ons aanbod

Bij Agoria kom je terecht in een professionele en moderne werkomgeving met een transparante, gestroomlijnde organisatiestructuur. Wij bieden jou flexibele arbeidsvoorwaarden en een aantrekkelijk salaris, aangevuld met interessante bijkomende voordelen. De mogelijkheid om jouw kennis en vaardigheden, daar waar nodig, te ontwikkelen via diverse opleidings- en coachingstrajecten.

Je krijgt bij ons de kans om jouw competenties optimaal te ontplooien.

Contact

Ben je geÔnteresseerd? Stuur dan jouw curriculum vitae met een motivatiebrief waarin je duidelijk vermeldt voor welke functie je solliciteert naar†job@agoria.be.