Om ons Sustainability, Product Compliance & Innovation team te versterken, zijn wij op zoek naar een:


Agoria betekent vooruitgang door technologie. Wij banen het pad voor alle technologisch geïnspireerde bedrijven in België die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven en die samen ruim 300.000 werknemers vertegenwoordigen.

We zijn trots dat om en bij 1.900 lidbedrijven vertrouwen stellen in de drie pijlers van onze dienstverlening: adviesverlening, business development en de creatie van een optimaal ondernemingsklimaat.

Agoria beschikt over een team van 200 gemotiveerde professionals. Dankzij hun respectieve vakkennis, competenties en netwerk zorgen zij ervoor dat onze organisatie in staat is om een hoogwaardige en performante dienstverlening aan te bieden.

Om ons Sustainability, Product Compliance & Innovation team te versterken, zijn wij op zoek naar een:

Expert Circular Economy (m/v/x)

 

Algemeen

Het Europese Horizon 2020 project Energy-efficient Equipment as a Service laat Agoria toe om gedurende 3 jaren hands-on onderzoek en ontwikkeling te doen naar innovatieve financierings- en circulaire verdienmodellen om energie-efficiënte oplossingen voor kmo’s te ontwikkelen. Hoewel servitisatie, de diensten die een bedrijf kan aanbieden rondom een specifiek product, niet nieuw is, staat het concept nog steeds in de kinderschoenen wanneer het op energie-efficiënte apparatuur aankomt.

Verschillende Europese landen nemen deel aan dit project. Het Zwitserse BASE Europe neemt de algemene coördinatie van het project op zich.

 
Verantwoordelijkheden

 • Als projectverantwoordelijke sta je in voor de invulling en de uitrol van het Europese Horizon 2020 project, de algemene uitbouw van het project vanuit een financieel-technische achtergrond en de realisatie van de verschillende doelstellingen;
 • Je zorgt voor de afstemming met de andere buitenlandse partners in het Europees consortium. Naast Agoria gaat het om kennis- en industriële partners uit Nederland, Spanje en Zwitserland;
 • Business cases uitrollen bij KMO’s en de inzichten uit het project vertalen naar een aangepast dienstenaanbod vanuit Agoria;
 • Communication is key, daarom staat de Expert in voor de globale externe communicatie, inclusief het merkimago, alsook voor de werking, nieuwe inzichten en ontwikkelingen van het project via interne communicatie en overleg met verschillende partners.

Gewenst profiel

 • Je hebt een ingenieursdiploma of een opleiding met een financieel-technisch gerelateerde achtergrond;
 • Kennis of ervaring over de energiemarkt en/of de circulaire economie vormen een enorm pluspunt;
 • Project Management heeft geen geheimen voor jou;
 • Je geniet van zelfstandig werken maar waar nodig betrek je met plezier bijkomende expertise;
 • Je bent in staat om complexe technische informatie te vertalen naar praktische oplossingen en om conceptuele informatie om te zetten in bevattelijke en haalbare actieplannen;
 • Met enthousiasme communiceer en rapporteer je duidelijk en helder interne en externe partners;
 • Jouw klantgerichtheid en verantwoordelijkheidszin combineer je met goede organisatorische vaardigheden, dynamisme, overtuigingskracht en stiptheid;
 • Uiteraard ben je vlot meertalig (Nederlands, Frans en Engels), zowel mondeling als schriftelijk.

Ons aanbod

Wij bieden een baan bij de grootste sectorfederatie van België, die door de bedrijven erkend wordt als referentie voor dienstverlening. Je krijgt de mogelijkheid om je persoonlijk te ontwikkelen in diverse opleidingstrajecten en/of informatienetwerken. Je komt in een aangename werkomgeving in Brussel terecht. Er wordt je een aantrekkelijk loonpakket en diverse extralegale voordelen aangeboden.


Contact

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je curriculum vitae met een korte motivatiebrief waarin je duidelijk vermeldt voor welke functie je solliciteert naar job@agoria.be.