Voor de verdere uitbouw van onze dienstverlening binnen Sustainability, Product Compliance & Innovation, zijn wij op zoek naar een:


 Agoria betekent vooruitgang door technologie. Wij banen het pad voor alle technologisch geïnspireerde bedrijven in België die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven en die samen ruim 300.000 werknemers vertegenwoordigen. 

We zijn trots dat om en bij 1.900 lidbedrijven vertrouwen stellen in de drie pijlers van onze dienstverlening: adviesverlening, business development en de creatie van een optimaal ondernemingsklimaat.

Agoria beschikt over een team van 200 gemotiveerde professionals. Dankzij hun respectieve vakkennis, competenties en netwerk zorgen zij ervoor dat onze organisatie in staat is om een hoogwaardige en performante dienstverlening aan te bieden.

Voor de verdere uitbouw van onze dienstverlening binnen Sustainability, Product Compliance & Innovation, zijn wij op zoek naar een:

 

Expert Building Products Compliance (m/v/x)

Verantwoordelijkheden

  • Vanuit je technische achtergrond geef je mee vorm aan de uitbouw en aansturing van de bouw normalisatie-activiteiten en diensten van onze organisatie betreffende technische bouwproducten (HVAC, brandveiligheid en metaalconstructies).
  • Je wordt het vaste aanspreekpunt voor onze leden over een aantal specifieke technische regelgeving- (waaronder de bouwproductenverordening en ecodesign voor HVAC producten) en normalisatiedossiers waarvan je de (internationale) ontwikkelingen op de voet volgt en naar de praktijk vertaalt.
  • Je volgt en werkt samen met de leden standpunten uit rond de ecodesign regelgeving van bouwproducten waarmee je een positieve bijdrage levert aan de maatschappelijke klimaatuitdaging van bouwen.
  • Je zorgt voor een optimale organisatie en coördinatie van een portefeuille van technische commissies.
  • Je initieert en coördineert elke vorm van collectief overleg en/of communicatie over deze ontwikkelingen met de betrokken normalisatiestakeholders (bedrijven, overheden, Bureau voor Normalisatie,…)
  • Je adviseert en begeleidt ondernemingen rond hun normalisatiebehoeften.

Gewenst profiel

  • Je hebt bij voorkeur een ingenieursdiploma en / of minimum een opleiding met een bouw-gerelateerde achtergrond en kan bij voorkeur terugvallen op een eerste technische en/of commerciële werkervaring.
  • Je bent leergierig en in staat om technische informatie te vertalen naar de praktijk en te communiceren en rapporteren naar zowel interne als externe partners.
  • Je klantgerichtheid en verantwoordelijkheidszin combineer je met goede organisatorische vaardigheden, dynamisme, overtuigingskracht en stiptheid.
  • Uiteraard ben je communicatief en vlot in het Nederlands, Frans en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Ons aanbod

Wij bieden een baan bij de grootste sectorfederatie van België, die door de bedrijven erkend wordt als referentie voor dienstverlening. Je krijgt de mogelijkheid om je persoonlijk te ontwikkelen in diverse opleidingstrajecten en/of informatienetwerken. Je komt in een aangename werkomgeving in Brussel terecht. Er wordt je een aantrekkelijk loonpakket en diverse extralegale voordelen aangeboden.

Contact

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je curriculum vitae met een korte motivatiebrief waarin je duidelijk vermeldt voor welke functie je solliciteert naar job@agoria.be.