Voor de verdere uitbouw van onze dienstverlening binnen het expertisecentrum Innovation, zijn wij op zoek naar een:


Agoria betekent vooruitgang door technologie. Wij banen het pad voor alle technologisch geÔnspireerde bedrijven in BelgiŽ die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven en die samen ruim 300.000 werknemers vertegenwoordigen.

We zijn trots dat om en bij 1.900 lidbedrijven vertrouwen stellen in de drie pijlers van onze dienstverlening: adviesverlening, business development en de creatie van een optimaal ondernemingsklimaat.

†Agoria beschikt over een team van 200 gemotiveerde professionals. Dankzij hun respectieve vakkennis, competenties en netwerk zorgen zij ervoor dat onze organisatie in staat is om een hoogwaardige en performante dienstverlening aan te bieden.

Agoria zoekt voor de versterking van zijn team een :

Consultant Digital Products & Entrepreneurship (m/v)

Algemeen

†Binnen Agoria staat het expertisecentrum Innovatie in voor het ondersteunen van bedrijven bij het vastleggen en implementeren van hun innovatiestrategie, het uitbouwen van een visie over hun business, het product en de fabriek van de toekomst en het opzetten van innovatieprojecten met inbegrip van de nodige financiering en partnerships. Zij/hij† verdedigt en behartigt de ledenbelangen door de nodige vertegenwoordiging te verzekeren bij externe organisaties, door samenwerkingsverbanden op te zetten met de verschillende actoren in het innovatie ecosysteem en door intern de nodige expertise aan te leveren ter ondersteuning van een gunstig ondernemersklimaat.

Kader

De Consultant Digital Products & Entrepreneurship zal mee instappen in het Agoria-Sirris begeleidingsprogramma http://Scaleup.vlaanderen waarin digitale scaleups worden begeleid om zowel extern (acquisitie van klanten) als intern (maturiteit van hun organisatie) hun digitale business verder te helpen uitbouwen. In de context van dit begeleidingsprogramma is er eveneens een project opgestart om kennis op te bouwen op vlak van internationalisatie voor ambitieuze digitale groeibedrijven. Uit ervaring blijkt dat een internationale go-to-market strategie uitbouwen voor deze bedrijven ťťn van de belangrijkste uitdagingen vormt om verdere groei te kunnen realiseren. Deze expert zal in grote mate actief aan dit project bijdragen. Het beoogde resultaat is het ontwikkelen van een nieuw dienst/begeleidingsformat rond internationalisatie strategieŽn voor digitale scaleups.

Zowel Scaleup.vlaanderen als Scaleup.international focussen op bedrijven die digitale producten in de markt zetten (typisch als SaaS, evt gecombineerd met hardware en/of diensten). Dit impliceert een grotere schaalbaarheid en andere go-to-market strategieŽn dan bij fysieke producten of pure dienstenbedrijven.

Verantwoordelijkheden:

 • Ondersteuning bieden aan de verdere uitvoering van het Scaleup.vlaanderen begeleidingsprogramma, via het in kaart brengen van de business noden van digitale scaleups, entrepreneurship coaching van scaleups en deels opnemen van project management;
 • Beheren, uitbouwen en uitvoeren van het EFRO-project Scaleup.international: in kaart brengen van de internationale go-to-market noden van digitale scaleups, het helpen uitwerken van een aantal playbooks en een begeleidingsformat om digitale scaleups bij te staan in hun internationaliseringsstrategie en daarbij ook meewerken aan de uitbouw van een internationaal netwerk hiervoor;
 • Uitbouw van een eigen service portfolio gericht naar digitale productbouwers en gefocust op internationale go-to-market en entrepreneurship in nauwe samenwerking met Sirris;
 • Uitbouw van een stakeholder netwerk binnen de digital business community in BelgiŽ;
 • Content marketing acties (e.g. gebruik van sociale media om doelgroep te bereiken).

Gewenst profiel

 • Minstens 5 ŗ 10 jaar relevante ervaring op vlak van entrepreneurship en digitale productinnovatie;
 • Inzicht in go-to-market en delivery van digitale producten is een must;
 • Goede kennis van het Belgisch ecosysteem voor innovatie en digital entrepreneurship;
 • Affiniteit met de diversiteit van het industriŽle landschap, zowel met gevestigde digitale productbedrijven als met start- en scaleups;
 • Affiniteit met software-innovatie en business-modellen en de transformaties van software-bedrijven;
 • Generalistische kennis van technologische trends en evoluties voor digitale productbedrijven in het bijzonder en de bredere digitale industrie;
 • Ervaring met internationale go-to-market strategieŽn is een meerwaarde;
 • Drietalig Nederlands / Frans / Engels.

Ons aanbod

†Bij Agoria kom je terecht in een professionele en moderne werkomgeving met een transparante, gestroomlijnde organisatiestructuur. Wij bieden in de context van deze twee projecten een consultingcontract aan voor een periode van 1 jaar, potentieel te verlengen met een 2de jaar. Daarbij zal de belasting 170 mensdagen per jaar bedragen.

Contact

Ben je geÔnteresseerd? Stuur dan je curriculum vitae met een korte motivatiebrief waarin je duidelijk vermeldt voor welke functie je solliciteert naar job@agoria.be.