Agoria brengt elk jaar studenten industrieel en burgerlijk ingenieur en studenten professionele bachelor toegepaste informatica, electronica-ICT, elektromechanica... in contact met de technologische industrie. Een gouden kans om uw bedrijf in de schijnwerpers te zetten!


Via de Agoria Company Tour gaan het komende academiejaar meer dan 1800 studenten uit Vlaamse hogescholen en universiteiten op bedrijfsbezoek bij Agoria-leden.

Voor de studenten is de Agoria Company Tour een unieke gelegenheid om:

  • de complexe bedrijfsrealiteit beter te leren kennen;
  • technologieën en technische processen ‘live’ te zien functioneren in een ruimere bedrijfscontext;
  • inzicht te krijgen in toekomstige jobmogelijkheden en getuigenissen te horen van werknemers van het bedrijf met eenzelfde studieachtergrond over hun dagelijks werken en de jobinhoud. Dit maakt de toekomstige loopbaan heel wat concreter.

Voor uw bedrijf is de Agoria Company Tour een ideale manier om:

  • zich te profileren als aantrekkelijke werkgever en de naambekendheid en visibiliteit te vergroten;
  • een contact op maat te hebben met technologische profielen waar u als bedrijf behoefte aan heeft: er wordt een match gemaakt met die studierichtingen waarin uw bedrijf interesse heeft;
  • een verruiming van uw rekruteringsperspectief, een eerste contact met toekomstige stagiairs en samenwerkingsmogelijkheden met hogescholen en universiteiten;
  • een kanaal om voeling te houden met de jongere generatie technologen die zullen instromen in bedrijven;
  • een opportuniteit om te netwerken met de onderwijsinstellingen en op de hoogte op de hoogte te blijven van de evolutie in de verschillende studierichtingen.

Uit de evaluatie van de Agoria Company Tour 2016-2017 blijkt dat studenten gemiddeld 2,5 bedrijfsbezoeken en 1 stage hebben tijdens hun studieloopbaan. 87% van de studenten stelt na de Agoria Company Tour dat ze zouden solliciteren voor een job in het bedrijf dat ze bezochten. Deelnemen aan de
Agoria Company Tour is dus employer branding met meerwaarde op korte of middellange termijn.


Agoria Company Tour 2017-2018: iets voor uw bedrijf?

De Agoria Company Tour 2017-2018 vindt plaats in november 2017 en in maart 2018. Een bezoekprogramma duurt standaard een halve dag.

De inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten. Voor meer informatie kunt u terecht bij Veerle Vermeulen.


Agoria zorgt voor een matching van een studentengroep die tegemoetkomt aan uw wensen en deze van de onderwijsinstellingen.