Deze twee-daagse cursus gaat uitgebreid in op onderwerpen rondom regionale uitwisseling, IHE XDS en VNA. IHE (Integrating the Healthcare Enterprise) heeft profielen ontwikkeld voor regionale uitwisseling van beelden en verslagen, waaronder het XDS profiel. Tijdens deze training leert u uw weg binnen dit profiel en andere gerelateerde profielen rondom regionale uitwisseling zoals de structuur van klinische rapportages, authenticatie en consent van de patiŽnt.


Onze IHE XDS/XDS-i cursus in 2018 gemist? Geen nood! Ook in 2019 organiseren we deze opleiding. Bekijk hier het programma en reserveer snel je plaats.

De relatie tussen IHE XDS, Vendor Neutral Archives (VNA), en enterprise archiving strategieŽn komen ook aan bod. De cursus bevat diverse hands-on oefeningen. Bestaande voorbeelden uit de praktijk zorgen voor koppeling met de theorie.

Na deze cursus bent u in staat:

  • De kerneigenschappen van IHE XDS en gerelateerde profielen uit te leggen.

  • Problemen gerelateerd aan archivering van documenten en beelden te identificeren

  • Uitleggen hoe de afhankelijkheden tussen IHE XDS en achitecturen voor archivering (ECM, VNA, Cloud) en metadata management zich verhouden

  • In een testomgeving de basis transacties van XDS, zoals beelden en documenten aan te melden en op te halen, uit te voeren.

  • Te bepalen hoe XDS en gerelateerde profielen het beste zijn toe te passen binnen de eigen context.

Deze training is bestemd voor degenen die betrokken zijn bij het ontwerp, ontwikkeling, implementatie, uitrol en beheer van:

  • systemen die gebruik (gaan maken) van IHE XDS en IHE XDS-i

  • een infrastructurele architectuur voor de archivering van diagnostische beelden en verslagen (PACS II) voor de ondersteuning van een Elektronisch PatiŽnten Dossier met meer dan alleen medische beelden

  • workflows van afdelingen gericht op beelden en klinische data

Deze tweedaagse cursus wordt gegeven in het Engels door een ervaren trainer.

Datum

dinsdag 11 december 2018, 09:00 - 17:00

woensdag 12 december 2018, 09:00 - 17:00

Plaats

BluePoint Brussels
A. Reyerslaan 80
1030 Brussel

Toegangsplan

Organisator

Agoria 

Meer info

ē Agoria-leden: Ä 600
ē IHE Belgium leden: Ä 900 (meer info over lidmaatschap bij Karlien Erauw)
ē Niet-leden: Ä 1200
Lunch, koffiepauzes & lesmateriaal inbegrepen

Agoria is erkend als dienstverlener in het kader van de Vlaamse KMO-portefeuille. Dat betekent dat wanneer u als Vlaamse kmo bij ons een betalende opleiding van min. 100 euro (excl. BTW) volgt, de Vlaamse overheid een deel van de kostprijs subsidieert. Ons erkenningsnummer is DV.O205861. Opgelet: Agoria leden kunnen enkel een beroep doen op de KMO-portefeuille als zij toegetreden lid zijn. Meer uitleg vindt u hier.

Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van toepassing die gelden binnen Agoria VZW.
Dit evenement is afgelopen.