IHE Belgium, de eHealth interoperabiliteitswerkgroep binnen de pijler Normalisatie van het Expertisecentrum Regelgeving & Normalisatie, organiseert in 2019 een reeks opleidingen. Interesse? Bekijk de lijst en schrijf je in!


Deze cursussen zijn geschikt voor projectmanagers, IT-architecten en software developers actief in eHealth, maar ook voor medewerkers uit ziekenhuizen en zorginstellingen. De diverse doelgroep zorgt voor interessante discussies tijdens de bijeenkomsten.

Het doel van de cursussen is dan ook niet alleen leren, maar ook delen van kennis en ervaring. De cursussen worden gegeven door ervaren trainers en vinden plaats bij BluePoint Brussels in het Engels.

Volgende cursussen staan op het programma.†Klik op de links voor meer info over de opleiding en om in te schrijven:


   • Maandag & dinsdag 1-2 april 2019 -†HL7 FHIR Overview training course


    HL7 FHIR is een op open web API standaarden gebaseerde, standaard voor het uitwisselen van zorggegevens. FHIR biedt een gestandaardiseerde set medische modellen die eenvoudig via REST uitgewisseld kunnen worden met bestaande EPDs, apparatuur en cloud-gebaseerde opslagdiensten.†De cursus biedt een diepgaand overzicht van de elementen van de FHIR standaard en behandelt het implementatieproces, van XML formaat tot best-practices rond de validatie en opslag van FHIR data structuren.   • Woensdag 5 juni 2019 - HL7 CDA Overview training course


    Deze 1-daagse HL7-cursus is primair bestemd voor degenen die de CDA (Clinical Document Architecture) specificaties gaan gebruiken als uitgangspunt voor implementatie, of voor wie kennis van CDA noodzakelijk is voor het beheer van applicaties en koppelingen.


  • Donderdag 6 & 13 juni 2019 - New Medical Device Regulation


   Tijdens deze cursus krijgt u een goed begrip van de Europese verordening inzake medische hulpmiddelen. Of uw software nu een app is of een cloud computing service, of het nu gaat om firmware voor integratie in een medisch apparaat, kunstmatige intelligentie of een applicatie voor het Internet of Things (IoT), deze cursus verdiept uw kennis over hoe het uw product beÔnvloedt. Met scene-setting introducties en ervaringen uit de praktijk worden de praktische implicaties van de wet duidelijk. U leert welke eisen voor u relevant zijn en hoe u de meest optimale route kunt kiezen om uw software onder de nieuwe regelgeving voor medische hulpmiddelen op de markt te brengen. U kan beide dagen volgen of enkel de eerste dag.


  • Dinsdag & woensdag 18-19 juni 2019 - IHE XDS/XDS-I Overview

   Deze tweedaagse cursus gaat uitgebreid in op onderwerpen rondom regionale uitwisseling, IHE XDS en VNA. IHE (Integrating the Healthcare Enterprise) heeft profielen ontwikkeld voor regionale uitwisseling van beelden en verslagen, waaronder het XDS profiel. Tijdens deze training leert u uw weg binnen dit profiel en andere gerelateerde profielen rondom regionale uitwisseling zoals de structuur van klinische rapportages, authenticatie en consent van de patiŽnt.


 • Dinsdag & woensdag 24-25 september 2019 - HL7 FHIR Overview training course

  Deze 2-daagse HL7-cursus is primair bestemd voor degenen die betrokken zijn bij de implementatie, uitrol en support van applicaties die gebruik maken van de HL7 FHIR specificatie.

  Voor meer informatie hierover of IHE Belgium lidmaatschap kan u terecht bij Karlien Erauw, karlien.erauw@agoria.be†of 02/706.78.16