IHE Belgium, de eHealth interoperabiliteitswerkgroep binnen de pijler Normalisatie van het Expertisecentrum Regelgeving & Normalisatie, organiseert in 2019 een reeks opleidingen. Interesse? Bekijk de lijst en schrijf je in!


Deze cursussen zijn geschikt voor projectmanagers, IT-architecten en software developers actief in eHealth, maar ook voor medewerkers uit ziekenhuizen en zorginstellingen. De diverse doelgroep zorgt voor interessante discussies tijdens de bijeenkomsten.

Het doel van de cursussen is dan ook niet alleen leren, maar ook delen van kennis en ervaring. De cursussen worden gegeven door ervaren trainers en vinden plaats bij BluePoint Brussels in het Engels.

Volgende cursussen staan op het programma in 2019. Klik op de links voor meer info over de opleiding en om in te schrijven:


    •  Donderdag 6 & 13 juni 2019 - New Medical Device Regulation

     Tijdens deze cursus krijgt u een goed begrip van de Europese verordening inzake medische hulpmiddelen. Of uw software nu een app is of een cloud computing service, of het nu gaat om firmware voor integratie in een medisch apparaat, kunstmatige intelligentie of een applicatie voor het Internet of Things (IoT), deze cursus verdiept uw kennis over hoe het uw product beïnvloedt. Met scene-setting introducties en ervaringen uit de praktijk worden de praktische implicaties van de wet duidelijk. U leert welke eisen voor u relevant zijn en hoe u de meest optimale route kunt kiezen om uw software onder de nieuwe regelgeving voor medische hulpmiddelen op de markt te brengen. U kan beide dagen volgen of enkel de eerste dag.


 • Woensdag 18 september 2019 - An introduction course to healthcare interoperability standards (HL7/IHE/DICOM )


  Wat zijn de essenties van de HL7, DICOM en IHE (Integrating the Healthcare Enterprise) standaarden? Hoe kunnen deze worden ingezet om zorgprocessen te ondersteunen? Deze cursus biedt een overzicht van de meest gebruikte standaarden voor het uitwisselen van gegevens in de zorgsector.

  • Dinsdag & woensdag 24-25 september 2019 - HL7 FHIR Overview training course

   Deze 2-daagse HL7-cursus is primair bestemd voor degenen die betrokken zijn bij de implementatie, uitrol en support van applicaties die gebruik maken van de HL7 FHIR specificatie.

 • Donderdag & vrijdag 26-27 september 2019 - IHE XDS/XDS-I Overview

  Deze tweedaagse cursus gaat uitgebreid in op onderwerpen rondom regionale uitwisseling, IHE XDS en VNA. IHE (Integrating the Healthcare Enterprise) heeft profielen ontwikkeld voor regionale uitwisseling van beelden en verslagen, waaronder het XDS profiel. Tijdens deze training leert u uw weg binnen dit profiel en andere gerelateerde profielen rondom regionale uitwisseling zoals de structuur van klinische rapportages, authenticatie en consent van de patiënt.

  • Donderdag & vrijdag 28-29 november 2019 - HL7 v2 Overview training course (url volgt)

   Deze praktische en hands-on 2-daagse training is gericht op het helpen van hen die betrokken zijn bij het ontwerp, de ontwikkeling, implementatie, uitrol en ondersteuning van systemen die de HL7 versie 2 standaard gebruiken (of zullen gebruiken).


Voor meer informatie hierover of IHE Belgium lidmaatschap kan u terecht bij Karlien Erauw, karlien.erauw@agoria.be of 02/706.78.16