Aan de hand van deze unieke e-learning leert u in uw eigen tempo de theorie rond veiligheidsgerelateerde stuurkringen bij machines volgens de normen EN ISO13849-1 en EN IEC62061. Nadien gaat u een halve dag aan de slag om door middel van oefeningen en groepswerken de theorie aan de praktijk te koppelen in de Classroom of the Future. Schrijf in!


Opleidingen worden vandaag de dag georganiseerd met de nieuwste onderwijsmethoden en modernste technologische hulpmiddelen. Agoria heeft zijn opleiding rond veiligheidsgerelateerde stuurkringen, in het kader van deze New Ways Of Learning, hervormd naar een Blended Learning, een onderwijsproces dat online digitale media combineert met traditionele lesmethoden.

Na het volgen van een eLearning gaat u aan de slag in Agoria's Classroom of the Future, een plaats waar het leren van morgen vorm krijgt. De oppervlakte van 150 m² kan worden verdeeld in een grote leerzone en 4 kleinere werkzones die zijn uitgerust met digitale leertafels en de nieuwste onderwijsmethoden. 

eLearning biedt u de mogelijkheid om eerst de theoretische kennis rond het berekenen van stuurkringen bij machines goed onder de knie te krijgen. Nadien gaat u gedurende een halve dag aan de slag in de Classroom of the Future om aan de hand oefeningen en groepswerken op de leertafels de theorie te koppelen aan de praktijk. Hierbij zult u:

  • Betrouwbaarheden vooropstellen (SILCL, PLr)
  • De veiligheidsfuncties uitwerken
  • Componenten en technologieën uitwerken
  • Haalbaarheid van de gekozen items berekenen via de software SISTEMA
  • Bekomen resultaten toetsen aan de vooropgestelde eisen

Goed om weten: ook bedrijven die bestaande machines aanpassen, krijgen te maken met berekeningen rond stuurkringen. 

Wilt u graag uw kennis op punt stellen via deze 'new way of learning'-methodiek? Schrijf dan snel in. Eens ingeschreven krijgt u de dag erna toegang tot het leerportaal, zodat u de eLearning kunt volgen als voorbereiding op de praktijkdag. Nadien hebt u nog 6 maanden toegang tot het platform.

Doelstelling

Na afloop van de vorming begrijpt u: 

  • de veiligheids- en gezondheidseisen bij het ontwerp en de wijziging van elektronische besturingssystemen,
  • de manier om een veiligheidsfunctie behoorlijk te dimensioneren,
  • de voornaamste normatieve referentiesystemen over dit onderwerp.

Datum

donderdag 5 december 2019, 13:00 - 17:00

Plaats

BluePoint Brussels
A. Reyerslaan 80
1030 Brussel

Organisator

Agoria 

Meer info

Leden van Agoria: €440
Niet-leden: €880

Agoria is erkend als dienstverlener in het kader van de Vlaamse KMO-portefeuille. Dat betekent dat wanneer u als Vlaamse kmo bij ons een betalende opleiding van min. 100 euro (excl. BTW) volgt, de Vlaamse overheid een deel van de kostprijs subsidieert. Ons erkenningsnummer is DV.O205861. Opgelet: Agoria leden kunnen enkel een beroep doen op de KMO-portefeuille als zij toegetreden lid zijn. Meer uitleg vindt u hier.

Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van toepassing die gelden binnen Agoria VZW.
Schrijf je in